Stel je voor, 24 uur in je dag, dat is niet zo ingewikkeld, die hebben we allemaal ?. Van die 24 uur heb je er 10 slaap nodig om enigszins bij de tijd te zijn (geloof mij met minder komt de bosheks in beeld in woord en daad), blijven er 14 over (yes, rekenen lukt nog).

Te weinig lepels

Die 14 uur is dus de dag, neem vandaag. Ik lijdt aan ‘na-de-feestdagen-fysieke-stress’, een avondje oud en nieuw vieren bij vrienden was teveel gevraagd, teveel van het goede. Mijn lijf is in protest, serieus protest. Ik had een knutsel opdrachtje maar lig schuddend in bed, mijn arm en handspieren trillen en schokken ongecontroleerd. Weinig knutselen dus, weinig van alles. Veel van pijn dat dan weer wel, een eerlijk evenwicht? Ik vind van niet.

Plannen

Opstaan, eten, een beetje opruimen, een uurtje werk. Ik kan rekenen, heb deze dag nog 13 uur over en ben al overbelast. Good job, ik heb het weer geflikt, ik heb alles in dit spaarzame uurtje gepropt en nu is het half twaalf en ik ben klaar. Rest mij liggen, liggen enne nog meer liggen. De rug wil niet, de armen gooien enigszins spastisch de handdoek in de ring en mijn benen erbij. Het is een echte topdag, zo eentje om in te lijsten (niet…).

Ik had plannen, maar helaas, het wil niet, het gaat niet. Ik breng de rest van de tijd door op standje ‘mist’ met de tv. Lastig te volgen want ik word steeds overmand door slaap en dat maakt dingen daadwerkelijk erg lastig. Zelfs schrijven wil niet, ik open een lege pagina en die blijft ook leeg. Echt een dag met een doel dus, maar niet heus.

Too much

Dit soort dagen stapelen zich weer op. Ik lig daadwerkelijk 22 uur per dag, ik denk dat weinig mensen zich realiseren hoeveel dat is. Als het een dagje is is dat te doen. Een week misschien ook nog wel, maar al jaren is dit mijn werkelijkheid. Op goede dagen kook ik, vandaag is het een simpele lasagne uit pak. Koken is staan en staan dat gaat niet (zitten ook niet).

A.D.P.

A.D.P. – Alle Dagen Plat, het is de leus van deze kneus. Stel je voor, jij hebt 24 uur, waarvan 2 uur max. functioneel. Hoe zou jouw dag er dan uitzien? Wat zou je doen? Hou ook in je achterhoofd dat iets meer doen best een keer kan, maar wel gevolgen heeft voor de rest van de week. Ik weet dat er nogal iets mankeert aan mijn planning, ben me daar goed van bewust, kwestie van keuzes, maar geloof mij het is lastiger dan je denkt…

overbelast