De donkere maanden komen eraan, we gaan alweer richting de feestdagen! En dat betekent: nadenken over cadeaus voor familie en vrienden. Natuurlijk wil je niet aankomen met standaard dingen zoals sokken of een cadeaubon. Maar een origineel idee bedenken is nog best lastig! Ik zal je hieronder een aantal tips geven, misschien heb je er wat aan.

  1. Koop een mooi boekje en plak daarin leuke foto’s van jullie samen. Schrijf hier allerlei teksten bij. Een soort scrapbook maar dan in het klein. Het is leuk om te maken en geweldig om te mogen ontvangen!
  2. Vroeger maakten we nog weleens een cd voor iemand waarop we haar of zijn favoriete nummers branden. Een cd is nu wel uit de tijd maar je kunt wel een persoonlijke lijst aanmaken op Spotify! Voeg alle nummers toe waar jullie mooie herinneringen aan hebben.
  3. Wanneer je weet dat iemand graag in bad gaat, kun je zelf een badzout maken. Vul een glazen pot met epsomzout, doe daar een flesje 100% etherische olie bij in en een leuke spons. Je kunt nog gedroogde bloemen zoals lavendel door het zout doen.
  4. Bovenstaande kun je ook doen voor iemand die van bakken houdt. Vul een glazen pot met ingrediënten voor bijvoorbeeld lekkere koekjes. Meel, suiker, zout en toppings zoals bijvoorbeeld M&M’s. Op de pot plak je een etiket met een recept. Natuurlijk moeten ze zelf nog wel melk en eieren toevoegen 😉
  5. Wat ik zelf vaak doe is zelf een pakket samenstellen met producten waar iemand van houdt. Leg die op een mooie schaal, schrijf er een persoonlijk kaartje bij en pak het mooi in.
  6. Een persoonlijk kaartje schrijven naar je vriendinnen en familie is ook heel erg leuk. Voor de ontvanger is dat echt een cadeautje in de brievenbus, vooral in dit digitale tijdperk. Het is ook leuk om je kaart in een envelop te doen en daar nog een kleinigheidje aan toe te voegen, bijvoorbeeld een lekkere reep chocola.
  7. Wat nog steeds erg wordt gewaardeerd is het geven van een ervaring. Organiseer een beauty avondje met je vriendinnen, neem je moeder mee shoppen of trakteer je zus op een etentje!

Ik hoop dat je inspiratie hebt gekregen door bovenstaande ideeën. Persoonlijke cadeaus, met liefde gemaakt en uit liefde gegeven zijn de mooiste!