Je kon er bijna niet omheen. 2016 was het jaar van The Chainsmokers. Het duo bestormde wereldwijd de hitlijsten en bijna alle uitgebrachte nummers werden een groot succes. Hoog tijd voor een debuutalbum dus! Op 7 april j.l. is dit album uitgekomen en hij was al snel op Spotify te vinden. Hier lees je wat ik ervan vond en vind je mijn favoriete nummers van het album.

The Chainsmokers

The Chainsmokers bestaat uit de DJ’s (en tevens producers) Alex Pall en Andrew Taggart. Wat ooit in 2012 begon als een Dance project, is nu uitgegroeid tot het populairste DJ duo van dit moment. Hoewel ik het album nu al zo’n 10 keer achter elkaar geluisterd heb, was ik niet vanaf het ‘prille begin’ fan van dit duo. Het nummer waar zij mee doorbraken in 2014 was voor mij namelijk een trigger om de radio uit te zetten of om naar mijn computer te rennen om snel een ander nummer aan te klikken. Vreselijk vond ik het! Gelukkig voor The Chainsmokers was niet iedereen het er mee eens en kwam #SELFIE zelfs in de Nederlandse top 10 te staan. Onderstaand een kleine opfrisser:

Ruim een jaar later kwam in samenwerking met Rozes het nummer ‘Roses’ uit. Het is dat ik nu weet dat #SELFIE en Roses allebei van The Chainsmokers zijn, anders had ik de link tussen beide nummers nooit gelegd. Wat ik het tofst aan het nummer vind, is de stem van Rozes. Het is geen 13 in een dozijn stem en ze is lekker apart. In februari 2016 kwam dit nummer in de Nederlandse top 40 en ook opvolger: Dont let me down (in samenwerking met Daya) werd een groot succes! Het nummer daarna (Closer met Halsey) kreeg zelfs een nummer 1 notering. Kortom, je kon niet om the Chainsmokers heen, haha.

Memories… Do not open!

Tijd om naar het debuutalbum te gaan! Ik kan het album al bijna dromen en kan oprecht zeggen dat het album mij nog geen moment heeft verveeld. Ik denk dat dit komt omdat er ook veel samenwerkingen op het album staan, denk aan Emily Warren, Jhene Aiko, Louane, Florida Georgia Line en zelfs Coldplay! Zo blijven de nummers origineel en is het niet teveel van hetzelfde. Pluspunt! Daarnaast geven de heren in veel interviews aan dat zij Blink 182 als inspiratiebron zien. Laat ik daar vroeger nou behoorlijk fan van zijn geweest! Het album begint met het nummer The One, waarin ze over hun privélevens zingen. Een lekker eerlijk en pakkend nummer. Het eerste couplet van het nummer, vind ik qua tekst, ook gelijk het mooiste van het nummer:

You know, I’m sorry
I won’t make it to your party
Got caught up in my own selfishness
It won’t let me be a part of this
And I know I’ve started
Drifting off every second
I can’t wait to leave as soon as I arrive
I count the seconds

Een goed begin van het album en ook de nummers daarna blijven met hits als Paris, Break Up Every Night en Something Just Like This heel goed. Natuurlijk heb ik na al dat luisteren ook een aantal favorieten. Welke dat zijn lees je in de volgende alinea!

Mijn favorieten

Net als bij elk album, heb ik ook bij dit album zo mijn favorieten. Hierbij mijn top 5 (wel op willekeurige volgorde want ik kan echt niet kiezen, haha.

1: Paris

Paris is een van de bekendste nummers van het album en tevens ook een van mijn favorieten. Al kan dat natuurlijk ook komen doordat ik binnenkort naar Parijs ga! Wat mij aanspreekt aan het nummer zijn vooral de vocals. Niet alleen van Drew Taggart, maar ook van de Franse vocalist Louane. Ik ben iemand die heel erg op teksten let, dus ook bij dit nummer heb ik een favoriet stuk:

We were staying in Paris
To get away from your parents
You look so proud standing there with a frown and a cigarette
Posting pictures of yourself on the Internet

Out on the terrace
We breathe in the air of this small town
On our own cuttin’ class for the thrill of it
Getting drunk on the past we were livin’ in

2: My type

Ook my type hoort bij mijn favorieten. Dit nummer is in samenwerking met Emily Warren en heeft er ook voor gezorgd dat zij er een fan bij heeft. Haar stem past perfect bij het nummer en dit maakt het voor mij een heel tof nummer. My type is qua tekst geen nummer dat bij mij past. Ik ben al ruim 3 jaar heel gelukkig met mijn vriend, maar heb natuurlijk wel een favo stuk:

And I’m foolin’ myself, ‘cause I know that I’ll never change ya
But you told me the truth, so I guess I can’t really blame ya
No, you’re not the one, but you’re all I want, yeah
People say I’ll get hurt, I don’t know what they’re so afraid of

But you’re just my type
The kind that only calls me late at night
You can’t decide if you’ll be yours or mine
I hate to say it, but you’re just my type
Yeah, you’re just my type, yeah, yeah

3: Something just like this

Ik kan niet zeggen dat ik een groot fan ben van Coldplay, toch vind ik dit nummer echt prachtig. Ik vind de muziek heel mooi en de tekst maakt het voor mij helemaal af. Onderstaand mijn favoriete stuk:

I’ve been reading books of old
The legends and the myths
Achilles and his gold
Hercules and his gifts
Spiderman’s control
And Batman with his fists
And clearly I don’t see myself upon that list

But she said, where d’you wanna go?
How much you wanna risk?
I’m not looking for somebody
With some superhuman gifts
Some superhero
Some fairytale bliss
Just something I can turn to
Somebody I can kiss

Ben jij benieuwd naar het album? Onderstaand vind je een handige Spotify playlist!