Je hebt het vast overal voorbij zien komen, of sterker nog je speelt zelf, sinds half maart vorig jaar, het spel Animal Crossing: New Horizons op de Switch. Een game die je mood van -10 naar een +11 kan doen laten stijgen in no time.

Zonovergoten eiland

Animal Crossing New Horizons geeft je namelijk de mogelijkheid om je leven opnieuw te beginnen op een onbewoond eiland. Een zonovergoten eiland met palmbomen, bossen, kersen, sinaasappels, appels en perziken en de meest uiteenlopende diertjes waar je mee kan communiceren. Ik hoor je denken, hoe kan een nintendo switch game je humeur opkrikken. Nou, dat gaat als volgt.

Succes vieren

Bij het opstarten van het spel word je elke dag begroet door prachtige Isabelle met haar goedemorgen en blije gezicht. Ze voorziet je van het laatste nieuws en vertelt je de datum en de tijd, iets wat ik soms echt niet altijd weet gezien alle dagen hetzelfde zijn. Dit hondje alleen al laat je lachen om mee te beginnen. Daarna start het spel bij je eigen woning. Die je zelf hebt gebouwd en volledig naar eigen smaak heb ingericht. Noem me een nerd maar dit zijn dingen waar ik altijd heel blij van word, simpelweg omdat elk afgerond taakje groots gevierd wordt als succes. Dat zou ik ook graag willen in het echte leven. Elke ochtend een Isabelle bij mijn koffie, en knallende confetti als ik het huishouden heb gedaan of als ik naar de wc ben geweest.

Naast het vieren van successen, zijn de diertjes waar je een band mee opbouwt echte hartendieven. Zo sturen ze je post, krijg je cadeautjes en kan je ze cadeautjes teruggeven maar bovenal spreken ze in vaak echte Japanse wijsheden. Even een opmerking waar je de hele dag over na kan denken. Zo kreeg ik ooit twee vuile sportsokken opgestuurd met daarbij de opmerking, hopelijk vind je het niet erg dat ze stinken en hoop ik dat je twee voeten hebt. Genoeg humor om een dag op te teren.

Dan kan je verder nog vissen, zwemmen, duiken, sporten en een compleet museum inrichten, inclusief een kunstgalerij. Elk verzameld item die je koopt bij een louche handelaar komt met de complete geschiedenis en het echte verhaal achter het object. Zo wist ik bijvoorbeeld niet eens dat de hoofden van Paaseiland kwamen met een onderlijf wat in de grond zat, jij wel? En zelfs mijn dagelijkse dosis nieuwsgierigheid is meteen geprikkeld.

Pandemie vrij

Daarnaast reis ik op dagelijkse basis met Dodo Airlines naar meerdere vrienden om daar geheel pandemie vrij een glaasje prik te drinken en samen te kletsen. En zo onderhoud je tegelijk al je sociale contacten. Lees: een win win-situatie.

Dromen komen uit

Met meerdere updates, ga je mee met de seizoenen, alle vier. Terwijl ik dit opschrijf is het Sakura seizoen aangebroken. De meeste bomen zijn bedekt met roze blaadjes en het ziet er prachtig uit. Kortom, plezier voor het brein en je ogen. En nog steeds ontdek ik elke dag nieuwe dingen in het spel. Nieuwe meubeltjes, nieuwe mogelijkheden, en nieuwe dromen die je in dat moment waar kan maken. Want eerlijk is eerlijk, ik droom van dat witte strand, met die palmbomen. Van blijdschap, en pure ontspanning. Die gezamenlijke barbecue en het beginnen van een band waar ik de zangeres van ben. En tijdens het spelen komen al die dromen uit.

Afleiding van pijn

Mijn lichaam en geest varen er wel bij. Dat heerlijke momentje Animal Crossing New Horizons op een dag is er dagelijks als een soort meditatie ingeslopen. En ik geniet ervan. Het werkt voor mijn pijn en voor de momenten dat alles niet goed lijkt te lopen. De afleiding is er eentje van hoge kwaliteit. Met dat gezegd te hebben, start ik het spel op. Tijd om te ontdekken wat er in die flessenpost zit die op het strand ligt… misschien wel van een aanbidder?

Speel jij ook al Animal Crossing New Horizons? En heb je zelf nog leuke momentjes die je wilt delen, laat het me dan vooral weten in de reacties.