Wie heeft er een bucketlist? De laatste jaren kom je het overal steeds meer tegen. Er zijn boeken vol met alles wat je nog zou moeten doen in het leven. Met een rugtas door India, logeren in een Iglo. En in al die bucketlist boeken gaan ze ervan uit dat je alles kan doen wat je wilt. Maar stel dat dat nou niet zo is.

Bovenaan mijn bucketlist staat Disneyland in Amerika en dan het liefst in combi met een Disney cruise naar Castaway Cay, het privé eiland van Disney. Geen bizarre bijna onmogelijke wens maar wel een duurder segment wens. Vind ik tenminste. Je doet dat niet onder de 500 euro. Want als ik er dan heen ga met bijvoorbeeld de 15 jarige puber dan moet er ook een bezoek gebracht worden aan het John F. Kennedy space center.

En naast het financiële plaatje is er ook het lichamelijke plaatje. Want hoe kom ik na al die uren uit het vliegtuig en hoe lang heb ik nodig om te herstellen. En hou ik het vol in Disney, met alle prikkels en alle lichaamsinspanningen. En dat vragen ze in die bucketlist boeken niet. Ik heb verder een standaard lijstje. Ik wil graag een keer naar Graceland en als ultraluxe bestemming een keer naar de Malediven. Niet echt origineel dus.

Topbestemming of Toplijf

Maar ik heb ook een bucketlist die rekening houdt met chronisch ziek zijn. En is dat dan een bucketlist of een verlanglijstje. Want daar staan dingen op als: dag zonder medicatie. Jaar zonder depressie. Week zonder buikpijn/maagklachten. Wakker worden zonder het gevoel te hebben dat er een trein over je heen gereden is. En met stip op nummer 1 een dag de controle los laten, een dag stressvrij zijn.

En dan ben ik toch benieuwd. Hebben jullie ook een bucketlist of hebben jullie verlanglijstjes? Of misschien een combi van die twee. Wie weet hebben jullie nog een leuke bucketlist tip voor mij?