Soms zie je mensen (in mijn geval mannen) waar je een beetje verliefd op wordt. Soms op tv, soms in je omgeving. Niet de verliefdheid waar je een enorme aantrekkingskracht voelt en het liefst gelijk het bed wil delen, maar een gevoel van trots, bewondering en zelfs een beetje liefde als je naar zo iemand kijkt. Voor mij zijn dit meestal creatieve mannen met doorzettingsvermogen, talent en charisma.. En laat mijn laatste ‘crush’, caveman010, dat nou juist allemaal hebben.

Caveman010

Gaat er bij de naam caveman010 niet gelijk een belletje rinkelen? Dan misschien wel bij de naam Patrick van der Jagt. Een van de deelnemers van het RTL-programma ‘het Rotterdam Project’. In dit programma krijgt een select groepje dak-en thuislozen ieder €10.000,- om hun leven weer op de rit te krijgen. Een korte samenvatting: Patrick kickte af, kreeg een leuk huis, adopteerde een kat, stal met zijn charisma en doorzettingsvermogen de harten van miljoenen Nederlanders en kocht zijn eerste camera. De liefde voor fotografie was er altijd al en nu had hij er ook nog eens de tools voor!

Patrick fotografeerde flink door en gaf op 6 februari zelfs al zijn tweede expositie. Een gelegenheid die ik natuurlijk niet wilde missen. Zijn foto’s zijn namelijk niet alleen enorm tof (lees: rauwe foto’s die het echte Rotterdam laten zien in plaats van de gepolijste versie), hij is in het echt ook nog eens veel leuker dan op tv. Een poosje geleden moest mijn collega en tevens vriendin Mirthe hem namelijk voor ons werk interviewen en ik twijfelde dan ook geen moment.. HIER MOEST IK BIJ ZIJN! Gelukkig had ik die bewuste dag al vrij genomen en moest er nog een fotograaf geregeld worden. Lucky me, want dan is een plus een twee natuurlijk! Helaas kan ik de foto’s nog niet delen, die zie je binnenkort op de site van Kamera Express of mijn Instagram. Kun je er nog een leuk interview bij lezen ook!

caveman010

Expositie: Mensen in Rotterdam

De expositie vond plaats in de Foodhallen in Rotterdam. Een onwijs toffe locatie, waar je je ook zonder foto expositie prima kunt vermaken. Voor ons de ideale locatie, want na een hele dag werken waren we best hongerig en eten kun je daar als de beste! Ik heb gekozen voor een bao met crispy (spicy) chicken en deelde een Vietnamese streetfood platter met twee collega’s. Daarna werd de expositie door Patrick en de eigenaar van de Foodhallen geopend.

Mensen in Rotterdam, zoals de expositie heet, bestaat uit 16 foto’s van ‘gewone’ Rotterdammers uit de stad. Zo zag je o.a. beelden van de marathon, het Rotterdamse nachtleven én ook de dakloze Rotterdammers werden niet vergeten. Al met al een mooie en vooral inspirerende expositie. Het was iets te druk om foto’s van de werken te maken (de foto’s zijn een stuk mooier zonder achterhoofden van bezoekers erop), maar er is online vast genoeg over te vinden. Helaas was deze expositie maar drie dagen te bezoeken, maar ik kan je aanraden de Instagram van Patrick goed in de gaten te houden. Meer dan de moeite waard namelijk!