In deze video heb ik het over meerdere dingen, ik wil graag bijpraten over de operatie, wat houdt het precies in? En daarnaast wil ik het graag hebben over het moeder zijn gecombineerd met ziek zijn aangezien ik vaak de opmerking krijg; Wauw, je bent ziek en je bent moeder? Hoe doe je dat? Dat vertel ik je dus allemaal hier!

De TPAIT operatie

Over een week of 4 zal ik geopereerd worden aan mijn alvleesklier. Tijdens deze operatie zal, in mijn geval (omdat ik al een Whipple operatie gehad heb) het laatste stuk van mijn alvleesklier en mijn milt verwijderd worden. Daarna gaat mijn alvleesklier naar het laboratorium. Daar zal mijn alvleesklier verteert worden tot alleen de Eilandjes van Lange Hans overblijven. Als dat gebeurd is zal de Radioloog op de OK weer deze Eilandjes van Lange Hans in mijn lever transplanteren. Dit gebeurd via een katheter. Dit is een zeer delicaat proces omdat de lever het aan moet kunnen. Daarna zullen de Eilandjes 2 weken tot rust moeten komen voor ze weer langzaam op gang zullen komen. Het zal compleet afhankelijk worden van mijn lever hoeveel Eilandjes er precies getransplanteerd kunnen worden. Tijdens deze 15+ uur dag zullen er meerdere malen keuzes gemaakt moeten worden. Deze nemen de artsen samen met Esli, mijn man, en mijn ouders. Uiteraard als ik deze zelf niet kan maken omdat ik onder narcose ben, niet in staat ben om keuzes te maken omdat ik te ziek ben etc.

Chronisch ziek & moeder zijn

In deze video vertel ik jullie over hoe het voor mij is om chronisch ziek & moeder te zijn. Ik vertel over hoe ik erachter kwam dat ik zwanger was, hoe de zwangerschap zelf was en over mijn bevallingsverhaal. Iets wat een gigantische mentale, en lichamelijke, struggle geweest is. Maar hoe zwaar het ook geweest is, ik zou het zo overnieuw doen. Zayne is alles waard geweest! Daarnaast vertel ik over wat een SMI (Sociaal Medische Indicatie) is. En hoe je kind hiermee toch naar het kinderdagverblijf/BSO kan zonder dat je 100% zelf hoeft te betalen. Daarnaast vertel ik hoe ons dagelijks ritueel is omtrent Zayne en hoe onze familie bijspringt.

Wil jij meer weten? Klik dan vooral nu op de video!