Je kunt de televisie niet aanzetten of het nieuws over de corona overspoelt je dagelijks. We worden overspoeld door alle updates, cijfers en informatie over dit verschrikkelijke virus. Nieuws dat we opzuigen, soms bewust niet kijken omdat de angst er nu wel stevig inzit. Kranten en bladen staan er vol van maar ik merkte deze week dat ik toch wat “belangrijk” nieuws buiten de corona had gemist met alle gevolgen van dien…

Volkert van der Graaf

Opeens loopt daar Volkert van der Graaf weer vrij rond op straat. Hij is nu een officieel vrij man. Er was levenslang geeist. maar de rechter besliste dat achttien jaar wel voldoende was. In mijn ogen een onbegrijpelijke keuze. En na een vormfout kreeg hij ook nog eens 2800 euro mee. Enige schrale troost is misschien dat hij ook nu niet kan genieten van een terrasje in alle vrijheid.

Verhoging van de accijns

Met ingang van 1 april, geen grapje, is de accijns op de tabak verhoogd. De prijs van een pakje van 20 sigaretten stijgt daardoor met 1 euro. Een pakje shag kost nu al maar liefst 14,20 euro! Weet je wel hoeveel blikjes sinas van 0,30 eurocent je hiervoor kunt kopen? En wat gaat er straks gebeuren als de grenzen weer opengaan? Brengen we dan als Nederlanders alle accijns naar België om daar de rookwaren te kopen? Wederom na Volkert geen slimme zet van de Nederlandse wet.

Andre Hazes

Wie al richting België zijn succes is gaan beproeven is Andre Hazes. Met het Vlaamse programma “Liefde voor Altijd”. Voor de derde week op rij scoort de zanger een nummer 1-hit. Al weken op rij ontroerd hij daar de Vlamingen tot tranen. Ik ben blij voor hem daar kan hij dan zijn ding doen waar hij goed in is: entertainen op een podium en geen Vlaming die hem vraagt of hij nog wel eens contact heeft met Bridget.

100 km snelwegen

Wat mij het meest was ontgaan en ik begrijp dit nog steeds niet hoe ik dat heb gemist. Al jaren ben ik gefocust op de snelwegen. De wegenbouwmentaliteit zit erin gebakken en niets ontgaat mij daarin. Toch had ik door de Corona hysterie het belangrijke nieuws gemist dat de maximum snelheid op onze snelwegen naar 100 km per uur was verlaagd. Hier kwam ik pas achter nadat ik na weken van quarantaine een bezoekje aflegde richting het ziekenhuis.

Een week later lag er een envelop van CJIB in de brievenbus. Met enige verbazing opende ik deze. Op de snelweg had ik nietsvermoedend, na meetcorrectie, 115 km per uur gereden. Ik, zo blond als ik ben, had gedacht mij aan een correcte snelheid te hebben gehouden van 120 km per uur. Nieuws van de verlaging was mij compleet ontgaan. Een dure grap om alleen het coronanieuws te volgen of soms helemaal geen nieuws omdat ik corona-beu was. Van de 105 euro boete die ik nu moet betalen had ik mooi een krant abonnement kunnen afsluiten zodat ik, volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen, op de snelweg in een bejaardegangetje had gehanteerd.

Conclusie: corona maakt niet alleen angstig maar ook onwetend….als ik nog meer heb gemist hoor ik het graag!

tekstmachine
Pin jij deze blog ook op jouw favoriete Pinterest bord?