“I’m just a girl in love, I can’t be held responsible for my actions, I have no underlying issues to address, I’m certifiably cute and adorably obsessed.” (Stukje van de Themesong van seizoen 2.)

*Deze blog bevat lichte spoilers*

Intro van het verhaal

Crazy Ex-Girlfriend gaat over Rebecca Bunch, een succesvolle advocaat én iemand die al haar hele leven worstelt met anxiety en depressie. Dan opeens komt ze haar ex Josh tegen, iemand van zomerkamp van jaren geleden, ze raken aan de praat en zo komt ze erachter dat hij in West-Covina woont. Daarna begint ze na te denken over die zomer en beseft ze dat dat haar meest gelukkige tijd ooit was. Ze gooit haar leven om door het drastische besluit te nemen om naar West-Covina te verhuizen, haar ex achterna, want als ze toen gelukkig was met hem, dan kan ze dat nu ook weer worden. Toch?

Gettin’ Bi
Now some may say
“Oh, you’re just gay
Why don’t you just go gay all the way?”
But that’s not it
‘Cause bi’s legit
Whether you’re a he or a she
We might be a perfect fit

Mijn mening

Deze serie is zó anders dan andere series en dat kan er voor zorgen dat je er van gaat houden of het juist niks vind. Het is een leuke mix van onzin, heftige onderwerpen en vooral veel issues en taboes die op een grappige of sarcastische manier aan bod komen, veelal door middel van liedjes, want Rebecca ziet het leven als een musical. Ik heb ook momenten gehad dat ik er even ‘doorheen’ moest, sommige dingen zijn te onzinnig of onwerkelijk, waardoor ik uit het verhaal raak. Maar al met al vind ik het een super serie, grensverleggend, een voorbeeld voor andere series en films. Met thema’s als geestelijke gezondheid, vrouwelijke anatomie, geaardheid, sexualiteit en toxic masculinity (dat mannen per se heel ‘mannelijk’ moeten zijn en dus van sport moeten houden en nooit mogen huilen e.d.).

Period Sex
Period Sex!
Period Sex!
Put down a towel
party ’till it’s dry
with some…
Period Sex!

Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek

Veel van de liedjes en clips in de serie zijn een parodie op of hebben invloeden van andere liedjes en popsterren. Bijvoorbeeld ABBA, Bruno Mars’ Uptown Funk, Les Misérables en Spice Girls. Bijna elk muziekgenre komt wel aan bod. De liedjes worden gezongen door Rebecca en haar vrienden, afwisselend of samen (door de echte acteurs!). Een mooie vond ik het lied ‘No One Else Is Singing My Song’, waarbij het gaat om eenzaamheid. Ik ben zo eenzaam en er is vast niemand zo eenzaam als ik ben, niemand die hetzelfde voelt. Als het lied vordert komen er steeds meer mensen bij die meezingen, vanuit hun eigen huis of waar ze ook zijn. Dit vond ik mooi, triest, maar mooi. Iedereen is wel eens eenzaam.

A Diagnoses
Obsessives with numbers, hoarders with cats
I could really rock a tinfoil hat
Perfect they’re not, but at least they know who they are
No more bad pills, fads, or tricks
Who says there isn’t an easy fix?
I’m aware mental illness is stigmatized
But the stigma is worth it if I’ve realized
Who I’m meant to be, armed with my diagnosis

Vervolg

Door middel van ‘trial and error’ begint Rebecca zichzelf steeds beter te begrijpen, ze bouwt vriendschappen op, krijgt meerdere love interests en leert met de hulp van therapie dat ze een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft en hoe daar mee om te gaan. De serie bevat ook ontzettend veel supporting characters, zoals Paula, Darryl en Valencia, die je door de seizoenen heen ook een geweldige persoonlijke groei ziet meemaken.

De serie heeft 4 seizoenen en deze zijn momenteel allemaal op Netflix te zien, kijken!

https://youtu.be/Lu3FE7BswYI
Let’s generalize about men – seizoen 3