Een drukke leuke dag…

Vandaag was het voor Esli en Sue Ellen een rustdag. Even geen training om zes uur in de ochtend, maar ondanks dat, was het vandaag voor ons beiden een drukke dag. Woensdag, vandaag staat de fotoshoot op de planning.

In de ochtend heeft Esli een aantal wasjes gedraaid. Zoals ik gisteren vertelde, was al onze was nat geregend. Esli besloot daarom de gekleurde, de witte en de zwarte was nog een keer te wassen. Heel de waslijn hing ’s morgens daarom al vol. Met het lekkere weer, plus het windje, dat er ‘bijna’ altijd waait op Curaçao, was de was zo droog.

Ondertussen heb ik een blog voor jullie online gezet en ben ik mij gaan klaarmaken voor de fotoshoot. Natuurlijk heeft Esli, de stylist, mij geholpen met het uitzoeken van de leukste setjes. Rond een uur of 12 was ik klaar voor de shoot.

Vanaf ons verblijf in Muizenberg, zijn wij per auto vertrokken naar Willemstad.

Esli had de dag daarvoor, mij een paar mooie plekjes laten zien waar wij wat foto’s van gekleurde huizen konden schieten.

IMG_5237 bewerkt

Een van de kenmerken van ‘Dushi Korsou’ zijn de gekleurde huizen. Dit was vroeger een verplichting, wist u dat? Wat een arts allemaal niet voor elkaar kan krijgen. Zie onderstaande link.

http://www.curacaotoerisme.nl/wetenswaardigheden/diversen/kleuren-huizen.html

Onze laatste foto hebben wij gemaakt links aan de andere kant van The Movies Curaçao.  Meer foto’s volgen later!

Gisteren had ik in Punda een leuke winkel gezien met Nederlandse invloeden (wat zeer zelden voorkomt op Curaçao), dus zijn wij daar even gaan winkelen.

Lunchtijd. Op Curacao eet de lokale bevolking ‘s middags warm. Aangezien wij te gast zijn passen wij ons aan. Wij zijn daarom ook ‘s middags warm gaan eten en wel bij Plaza Bieu. Hier koken Antilliaanse huisvrouwen in de middag en daar kun je dan, voor een mooie prijs, eten. Voor omgerekend 17 Euro kun je voor twee personen een flinke maaltijd kopen. Esli had Bakkeljauw met Funghi en bakbanaan en ik at Kabritu met Aros (geitenvlees met rijst).

IMG_5324

Op de weg van de parkeerplaats en de stad toe bedelde een vrouw voor geld. Op dat moment hadden wij geen los geld bij ons en zeiden wij dat wij later terug zouden komen. Mijn bord met Kabritu en rijst had ik helaas niet op kunnen krijgen.Ik heb daarom het restant in laten pakken, zodat wij dit aan het vrouwtje konden geven. Helaas was zij niet meer op de plek waar zij gezeten had, dus hebben wij het haar niet kunnen geven.

Half vier. Wij zijn weer thuis. Snel alle was van de waslijn afhalen, bikini en zwembroek aan en richting het strand.

Na een lange middag foto’s maken en lopen door Willemstad in de warmte, ben jij wel toe aan een duik in de zee. Vandaag zijn wij gereden naar Jan Thiel, heel bekend bij de Nederlanders. Vandaag was het de beurt aan Zanzibar. In de avond zou er live jazz muziek zijn. Wij hebben daarom geïnformeerd waar dat zou zijn, en hebben wij maar alvast mooie plekjes bemachtigd voor de avond. Wij hebben genoten tot zonsondergang. Daarna hebben wij mogen genieten van live muziek, onder het genot van een pizza.

Voor een filmpje klik hier!

Tot slot zijn wij bij Willa (oma) langs gereden om te groeten en te kijken hoe het met haar ging. Helaas had zij ook vandaag weer een mindere dag. Wij besloten om na een kort bezoek naar huis te gaan.

Morgen staat ons weer een nieuwe dag te wachten.

Bon Dia voor jullie en voor onze vrienden in de zelfde tijdzone: Bon Nochi, Drumi Dushi

XOXO STEPHANIE LOGO BLAUW