Wanneer je op vakantie gaat, doe je vaak leuke activiteiten. Hier in Curaçao is er van alles te beleven.

Curaçao staat voornamelijk bekend voor haar mooie stranden. Een mooie schone strand en het water is mooi licht blauw en loopt over naar donkerblauw. Een van de mooiste stranden is grote knip. Hier zijn wij nog niet naar toe geweest deze vakantie maar we hebben inclusief vandaag nog 10 dagen te gaan.

Andere activiteiten zoals het mooie Willemstad bezoeken, punda en otrobanda (letterlijk vertaald: de overkant).

IMG_5074

De diverse landhuizen waar vroeger de plantages waren. Er zijn nog ongeveer 50 landhuizen over heel Curaçao verspreid die bezocht kunnen worden.

9995034496_35fcd247eb_b

Een activiteit die ik zelf nog nooit heb gedaan maar wel op mijn bucketlist staat voor Curaçao is het Christoffel Park. Dit is een groot natuurgebied richting westpunt. Je kan daar wandelen, mountainbiken maar ook de Christoffelberg beklimmen.

Shete boka national park moet je ook echt gezien hebben. Stephanie en ik zijn daar in onze eerste week heen geweest samen met mijn nicht Tamisha en vriend Daniel.

IMG_4874

Shete boka staat voor zeven inhammen. Lees meer daarover in Curaçao dag 3.

Curaçao Sea Aquarium, wie wilt er nou niet gekust worden door een dolfijn,ermee zwemmen en op de foto. Dit kan hier allemaal. Wel tegen betaling natuurlijk. Twee jaar geleden had Stephanie het voorrecht om met deze slimme dieren tijd door te brengen. Verder is er de mogelijkheid om verschillende dieren aan te raken of te voeren. Tropische vissen, roggen, flamingo’s en zelfs haaien.

Een andere leuke activiteiten voor mij is familie bezoeken, Leuk hè? Familie is een van de redenen om voor ons elke keer weer terug te keren naar Curaçao. Mijn oma Luna is 92 jaar oud. Ze noemde mij vroeger esjebombesje, helaas heeft ze nu ook mindere dagen en vergeet ze soms wie ik ben. MAAR ik neem het haar nieuwe kwalijk, ik ben er vorige week achter gekomen hoeveel klein en achterkleinkinderen ze heeft. Ik zou er ook moeite mee hebben om meer dan 40 namen te onthouden.

IMG_4985

Zelf heeft oma met de kinderen van opa 5 kinderen en 1 van de 5 heeft 4 dochters. Uit deze 4 dochters heeft oma al 29 klein en achterkleinkinderen.

Misschien moet ik een keer een stamboom gaan maken want zelfs ik ken niet iedereen!

Vorige week hebben wij kleinkinderen van mijn oom Humphrey leren kennen. Zij passen en verzorgen oma en wonen ook bij haar thuis. Alex en Safarmi, wij kunnen het goed met ze vinden. Safarmi heeft een zoontje, dirickson. Wat een boefje is dat zeg. 9 maanden oud en loopt nu al de benen uit zijn lijf. Super leuk ventje. Hij is super sterk in houdt van dansen, klimmen op stoelen en bijten. Super leuke activiteit tóch, familie leren kennen?

DSC_0079

Links Alex en rechts Sufarmi, kindje is niet van Sufarmi.

Greetz,

Esli