101 doelen in 1001 dagen. De eerste twee maanden van mijn Day Zero Project avontuur zitten er weer op. Met welke doelen houd ik mij bezig? Voor vandaag heb ik tien doelen uitgekozen uit verschillende categorieën. Lezen jullie mee? 

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van mijn doelen.

School & Werk

#1 Propedeuse halen
Door alle problemen in mijn leven heb ik een achterstand opgelopen in mijn studie. Ik ben nu al drie jaar bezig met de Pabo, maar mijn propedeuse is nog altijd niet binnen. Gelukkig heb ik een aantal topdocenten die voor mij buiten het boekje willen treden en mij willen helpen. Dit keer gaat het lukken!

Vriendschap & Liefde

#12 Een strand en Duin wandeling
Dit doel heb ik ik half gehaald. Een strandwandeling is er begin dit jaar geweest, maar een duinwandeling nog niet. Het was fijn om even uit te waaien na alle schoolstress!

#21 Paardrijden
Echt paardrijden heb ik niet gedaan, maar ondanks dat vond ik het toch meetellen. Ik heb namelijk voor het eerst op een paard gezeten (en zeker 20 minuten een rondje gelopen). Ik heb wel eerder op een kameel gezeten, maar nooit op een paard. Het paard heet Casper en is ouder dan dat ik ben, maar hij deed het geweldig. Zeker voor herhaling vatbaar!

#29 Speel 25 verschillende spellen
Ik heb het altijd al leuk gevonden om spelletjes te spelen en nu zijn er dan ook mensen waarmee ik dat daadwerkelijk kan doen! Aan de 25 verschillende spellen zit ik nog niet, maar zeker wel aan de helft! #WhoWantsToPlay

day zero project

Uitjes

#33 Een optreden bezoeken
Een vriendin van mij heeft binnenkort een dansoptreden. Ik heb al heel wat filmpjes van de lessen voorbij zien komen, maar ik heb het nog nooit in het echt gezien. Ik ben reuze benieuwd! #ExplosionDance

Reizen

#51 Bezoek 10 musea in minstens 5 verschillende steden
De eerste kan ik afstrepen. Den Haag, Museon. Er was een tentoonstelling over optische illusies, foto’s van National Geographic en een tentoonstelling over de 17 Duurzame ontwikkelingsdoelen die de VN voor 2030 wilt bereiken. We zijn uren in het museum gebleven en hebben elk hoekje van de tentoonstellingen uitgebreid bekeken. Waar zullen we de volgende keer heen gaan?

Lezen & Kijken

#60 – 26 films kijken beginnend met elke letter van het alfabet.
Dit doel is een heerlijk tussendoor doel. Aan het begin is het heel makkelijk om een flinke lijst vol te krijgen. De meeste films hebben immers een andere beginletter (het woord: The telt niet mee). Maar als je rond de 18 films zit wordt het lastig. Ik zit nu op 15 dus ik kan nog even doorkijken zonder al te veel na te hoeven denken! (En ja, ik heb in twee maanden tijd 15 films gekeken, ik houd van achtergrond geluid en muziek is afleidend..)

Schrijven

#68 Schrijf  een brief aan iedereen die mijn leven positief beïnvloed (heeft)
Dit is een lastig doel, een lang doel. Het kost meer moeite dan ik dacht om iedereen een brief te sturen. Er komt een hoop bij kijken. Ik heb er nu 5 brieven op zitten, misschien dat ik deze vakantie er nog een paar kan schrijven.

Gezondheid

#86 Therapie vinden die mij daadwerkelijk helpt
Vrijdag had ik een “eerste” afspraak en voor het eerst had ik het idee dat ik verder kan komen. Ik houd jullie op de hoogte! Het is heel anders dan wat ik mijn hele leven voorgeschoteld heb gekregen, dus ik ben benieuwd (en bang en zenuwachtig).

#90 Mijn lichaam verbeteren
Sinds dat mijn moeder ziek werd ben ik flink aangekomen. Sinds dit jaar ben ik hier meer op gaan letten. Nee ik dieet niet en echt sporten kan ik ook niet, maar met een normaal eetpatroon en minimale beweging kom je er ook (zij het heel langzaam). Het afgelopen jaar ben ik een kilo of tien kwijtgeraakt, je moet ergens mee beginnen! Ik hoop dat mijn lichamelijk klachten hier ook door verminderen, maar vooralsnog worden die alleen maar erger.