Twee jaar geleden midden in de relatiecrisis ging mijn gewicht richting de 65 kilo. Buiten dat verder alles een grote ellende was, vond ik dat niet zo erg. Ik voelde me lichamelijk beter en in mijn hoofd ging het ook goed. Stress was voor mij een goede calorieverbruiker. Nu de rust is wedergekeerd zijn die kilo’s dat ook weer. En de lichamelijke ongemakken die daarbij horen ook. Ik heb meer last van mijn fibromyalgie en kan me minder goed voortbewegen. En dat ben ik dus zat. Ook vind ik mijn lijf gewoon niet zoals ik het hebben wil en daar moet wat aan gebeuren. Ik ga op mijn voeding letten. De strijd is aan.

Maar alleen lukt me dat niet heb ik gemerkt. Ik ben een stiekeme snoeper. Nou ja stiekem zo stiekem nou ook niet. Maar ik stop nogal wat in mijn mond tussendoor. Een vriendin van de middelbare school deelde pas haar gewichtsverlies, ook zij heeft fibromyalgie plus een ander lijstje aan ongemakken. Knap vind ik dat altijd als het lukt om de strijd aan te gaan. Zij doet dus Weight Watchers. Ik ben altijd anti dieetplannen dus heb er toen wel even naar gekeken maar niets mee gedaan. Maar sinds dat bericht is er weer een aantal kilo aan. Dit kan niet zo langer.

De strijd is aan

Laat ik duidelijk zijn dit moet echt van mijzelf. Mijn man vind het prima zo. Maar ik ben het zat. Ik denk terug aan dat jaar dat er een hoop stress was maar minder kilo’s. Ja slapeloze nachten maar ook behoorlijk wat minder pijn. Hardlopen ging makkelijker en mijn spastische darm was ineens een stuk minder spastisch. Dat wil ik terug dus moet ik er wat aan doen. Gister heb ik me ingeschreven bij WW, ik ga het gewoon proberen. Vooral omdat je geen gekke recepten hebt met ingredieenten waar ik ver vandaan wil blijven. Gewoon “normaal” eten, maar wel bijhouden. Dus niet meer bij de thee 5 koekjes in plaats van 1.

En dan gaan we zien of het voor mij werkt. Mijn streven is weer terug naar die zeventig kilo. Dat betekend dat er meer dan tien af moet om mee te beginnen. Minstens 2 keer in de week hardlopen en misschien nog een groepslesje erbij. Zeker als we straks naast de atletiekvereniging wonen moet dat lukken. De app staat op mijn telefoon. Recepten staan al bij de favorieten en die loopgroep ben ik al lid van. Dat moet toch gewoon goed komen. Ik hou jullie op de hoogte. De strijd is aan.