Mijn geld verdwijnt langzaam maar zeker van mijn rekening. De stapel met karton in mijn kamer wordt steeds hoger en het scheelt niet veel of ik word door de pakketbezorger met mijn eigen naam aangesproken. Corona kilo’s heb ik niet, maar corona spullen des te meer. Lang leve online shoppen! Omdat sommige webshops het verdienen om in het zonnetje gezet te worden vind je in deze blog mijn favoriete webshops. Van kaarten en pins tot vazen en planten. Er zit vast iets voor je bij!

Online shoppen: Hartje mezelf

Twee van mijn vriendinnen waren na een bezoek aan de Swan market enorm enthousiast over de webshop Hartje Mezelf. Na heel wat foto’s van de aankopen en enthousiaste verhalen besloot ik de winkel op Instagram te volgen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Oké, alleen als ik me liet verleiden tot aankopen terwijl mijn salaris er nog niet was. Inmiddels heb ik al aardig wat gekocht en is het telkens weer een feestje. Veel webshops gooien je bestelling in een onpersoonlijke doos en als je geluk hebt krijg je nog net de factuur erbij. Bij Hartje Mezelf is dit anders. De eerste keer dat ik iets bestelde maakte ik de fout om het pakketje boven mijn bed te openen. Ik wilde de bestelling uit de doos kiepen en voor ik het wist zat mijn bed onder de confetti. Les voor de volgende keer! Daarnaast krijg je een handgeschreven kaartje en is alles superleuk ingepakt. Zo wordt online shoppen ineens een stuk persoonlijker.

Hartje Mezelf is opgericht door Carol en veel meer dan een webshop alleen. De producten zijn kleurrijk, positief en vooral inclusief. Carol is altijd bezig om te zorgen dat iedereen, ongeacht huidskleur/ religie/ seksuele voorkeur/ handicap of lichaamstype, zich gehoord en vertegenwoordigd voelt. Volle mannen en vrouwen, women empowerement, piemels in alle soorten en maten, borsten (zelfs aan geamputeerde borsten is gedacht), liefde tussen mensen van hetzelfde geslacht en verschillende religies en huidskleuren. Alles is wel op een poster, een kaart, mok of sok te vinden. Natuurlijk vind je er ook gewoon items voor de leuk, maar het feit dat ze hieraan denkt als ze spullen inkoopt vind ik al geweldig. Inmiddels heb ik al een hele hoop bestellingen gedaan. Zowel voor mezelf als anderen. Altijd met een statement, een knipoog of gewoon een hele hoop kleur!

Junglehome

Kel pantervel, Kel Veerkamp… Zomaar wat bijnamen die ik door mijn kleding stijl heb gekregen! Mijn liefde voor dierenprint gaat echter veel verder dan een panterbroekkie, dierenprint shirt of tijger topje. Ook voor in huis vind ik panterprint geweldig. Waar ik bij mijn kleding een heftig printje juist leuk vind, wil ik het in mijn interieur iets subtieler. Marketeers- en adverteerders wisten ook van mijn voorliefde af, waardoor ik de webshop jungle home in mijn feed tegenkwam. Een webshop waar ik mijn hart kon ophalen met online shoppen.

Kandelaars, fotolijsten, vazen, kaarsen, kleden, lampen, lampenkappen, onderzetters, manden, potten, beelden, karaffen, wandkleden, kaarsenhouders en bloempotten… En dat allemaal in dierenprintjes! Niet alleen de panterprint is sterk vertegenwoordigd. Ook slangen, zebra- en tijgerprintjes zijn volop in de webshop te vinden. Voor de mensen die niet zo van panter printjes houden heeft Jungle Home genoeg leuke spullen. Zelf heb ik er tot nu toe alleen een planten hanger in de vorm van een maan gekocht (in het goud, niet in het panterprint) maar heb al heel veel op mijn verlanglijstje staan. Online shoppen: here I come!

Plantje.nl

Bloggen, lezen op mijn e-reader, fotograferen, foto’s bewerken… Stuk voor stuk hobby’s waar ik een beeldscherm voor nodig heb. Om te voorkomen dat ik naast mijn 40-urige werkweek ook nog eens heel mijn vrije tijd achter een beeldscherm zit en vierkante ogen ontwikkel, ging ik op zoek naar een offline hobby. Op o.a. plantje.nl vond ik precies wat ik nodig had. Namelijk planten! Ik heb de afgelopen maanden al heel wat plantjes verzameld en tijdens de Corona periode is mijn verzameling uitgebreid naar 17 planten. En dat op een kamer van misschien net 10m2. Waar ik vroeger altijd dacht dat ik nog geen plant in leven kon houden, gaat het me nu toch best goed af.

Er ontstaan nieuwe bladeren, ik heb al wat planten moeten verpotten en ik kan bezig zijn zonder dat ik constant met een beeldscherm bezig ben. Op de site van Plantje.nl (oké daar heb je wel weer een beeldscherm voor nodig) kun je niet alleen heel veel plantjes en potten vinden, maar ook je eigen plantenboxen samen stellen. Van een groene kneusjesbox tot diervriendeljke box. Aan iedere plantmom is gedacht!

Plantsome

Ik wilde na plantje.nl ophouden, maar ook Plantsome.nl kan niet in dit rijtje ontbreken. De site van plantsome is een van mijn favoriete sites en heeft alles waar je als een tekstschrijfster blij van wordt. En dan kun je er niet eens schrijfwaren of notitieboekjes kopen. De content op Plantsome.nl is onwijs tof geschreven. De planten krijgen hippe namen en als je de tekst leest ga je er nog een persoonlijkheid bij creeren ook. Misschien niet zo handig voor mijn beeldschermenverslaving, maar Plantsome heeft ook een hele fijne app ontwikkelt. Je kan je planten toevoegen, de groei bijhouden middels foto’s en krijgt een melding als je de plant water of voeding moet geven. Handig!