Elk nadeel heeft zijn voordeel“, de quote van Johan Cruijff althans deze is eigenlijk van Willem van Hanegem maar dat doet nu niet ter zake. De corona heeft ons in de greep en social media staat vol met alle nadelen die we daarvan ondervinden. Maar brengt Corona ook voordelen?

Geen schoonfamilie

“Heerlijk”, zucht een vriend van mij, “Even een goed excuus om niet naar mijn schoonmoeder te moeten”. Want laten we eerlijk zijn; hoe vaak hebben we niet van die sociale verplichtingen waar we niet onderuit kunnen? Van die verjaardagen dat je de uren af zit te tellen starend naar het plafond te wachten op een verantwoord tijdstip dat je kunt vertrekken. Nu niet nodig want die saaie verplichtingen gaan nu gewoon even niet door. En bij sommige personen vind ik die 1,5 meter ook geen straf.

Onthaasten

Wat blijkt nu bij de meeste werkgevers? In plaats van twaalf werknemers kunnen we die vergadering met vier werknemers ook wel af. Je hoeft niet meer de small talk van irritante collega’s aan te horen want iedereen houdt het kort. We onthaasten ook want niets hoeft meer zo nodig of kan simpelweg gewoon niet.

Huis gepoetst en tuin piekfijn

Ons huis is nog nooit zo schoon geweest. Zelfs de plintjes in de logeerkamer krijgen nu een sopje. De dakpannen zijn weer opgepoetst en in onze tuin is geen vuiltje onkruid meer te zien. De ijskast blinkt ons tegemoet als we deze voor de zoveelste keer weer opentrekken om daar misschien alle antwoorden in te vinden.

Liever voor elkaar

We zijn ook liever voor elkaar. Steken elkaar de helpende hand toe. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat versterkt. Het woord “SAMEN” is nog nooit zoveel geschreven of benoemd. Samen staan we sterk en het brengt het zorgzame in ons naar boven.

Creatief

En wat komt onze creatieve kant opeens naar boven! Ondernemers verzinnen van alles om enigszins nog inkomen te genereren. Lego maakt een mega-omzet evenals de puzzelfabrikant. We worden creatief om thuis te sporten en eind van deze crisis weet iedereen hoe hij of zij moet skypen of in moet loggen voor een online vergadering of workout.

Corona voordelen op het klimaat

Het grootste lichtpuntje is misschien wel dat het beter gaat met moeder aarde. Het effect op het klimaat is nog minimaal maar de luchtkwaliteit is zichtbaar aan het verbeteren. Ondanks dat we uit de grond van ons hart hopen dat we met zijn allen snel een oplossing vingen voor het Corona-virus en de bijkomende ellende, hopen we ook dat moeder aarde haar moment pakt zoveel ze kan. Laat de wereld maar herstellen!