Er is een hoop spanning in mijn leven, ik gaf al aan dat het zwaar was, maar met de dag wordt ik zieker. Ik ben bang voor hoeveel ik nog zieker moet worden voor ik toch geholpen ga worden tijdens deze Corona crisis.

Mijn dagelijkse struggles

Mijn dagelijkse struggles werden afgelopen tijd meer besproken. Ik heb laatst een blog geschreven, ik kwam in de Volkskrant, waardoor ik in de avond bij Op1 aan tafel mocht zitten en twee weken later was ik nog thuis te zien op RTL Nieuws 3 keer. 

Mijn infuuspaal met pompen en een pijnaanval

Je zag mij struggelen, lopen met mijn infuuspaal door huis en een kleine pijnaanval hebben. Nee, deze was niet gespeeld. Hij was op dat moment mijn pomp aan het filmen en uit het niets schoot de pijn er weer in zoals het vaak per dag gebeurd momenteel. Meestal duurt een gemiddelde aanval 5-15 minuten dat ik zo verkramp van de pijn en het probeer weg te puffen, maar andere momenten lig ik te huilen en jammeren van de pijn waarbij esli lief door mijn haren aait, er voor me is en eventueel een zuster /SEH of de ambulance voor mij belt.  Een aanval zoals die duurt van ene half uur tot uren achter elkaar, en als je op de ic komt te liggen is het weken zo slecht. Maar dat is niet te vergelijken met wat je op tv zag, dat is X 100. 

Ik kan niet meer zelfstandig opstaan, lopen of douchen

Mijn meest dagelijkse struggles op dit moment houden in dat ik niet meer zelfstandig kan: opstaan uit bed, in bed kan liggen, kan gaan zitten of liggen op de bank en zelfstandig kan opstaan, niet zelfstandig kan lopen, ik ook hulp nodig heb om mijn voeten op het bed te tillen, hulp nodig heb met douchen, medicatie pakken etc. Basically, ik heb esli overal voor nodig.

Dagelijkse checkup van de zusters

Dagelijks komen de zusters langs om te checken hoe het met mij gaat. De pijn is dusdanig erg, de medicatie zo enorm verhoogd dat de anesthesie ook aan het dak zit wat ze voor me kunnen doen. Me volpompen met medicatie werkt niet als ik eigenlijk geopereerd moet worden. Maar daarvoor moet ik wachten op Leiden.

Belafspraak met Heelkunde van het LUMC

Ik heb vorige week leiden gebeld om te kijken of er toch al schot in zat, maar mij werd verteld dat ik minimaal nog wel een maand moet wachten en waarschijnlijk nog veel langer. Vandaag, dinsdag 28 april, op mijn man zijn verjaardag, heb ik opnieuw gebeld naar leiden. Ik denk dat het erg belangrijk is dat ze weten hoe enorm ik verslechterd ben. Dit is namelijk van groot belang voor de operatie.Indien je langdurig op bed ligt kun je klachten van je longen oplopen, daarnaast is trombose een veel voorkomende klacht, doorlig plekken maar vergeet ook niet de 5% spierkracht die je elke week verliest. Je verzwakt steeds meer.

“Heeft mijn lichaam straks wel genoeg kracht om de eilandjes te transplanteren?”

Omdat ik nu steeds zieker word, zo enorm achteruit ga, ben ik bang. Ik weet bijna zeker dat de kans op complicaties groter is omdat mijn lijf zwakker word met de dag.  Ik ben bang dat de herstel periode langer word omdat ik nauwelijks energie heb, ik niet voor mezelf kan zorgen. Heeft mijn lichaam straks wel genoeg kracht om de eilandjes te transplanteren? Zal ik een bloeding krijgen? Zulke vragen spoken er door mijn hoofd. Maar niet alleen deze vragen, ook vragen over mijn toekomst. Zoals hoe zal ik na deze operatie zijn? Ik weet dat de dagelijkse pijn zal blijven maar is dit beter te behappen omdat er geen ontstekingen tussendoor komen? Althans, geen Alvleesklierontstekingen. Ik moet wel rekening houden met ander soort ontstekingen en infecties omdat mijn milt eruit is na de operatie. Je milt zorgt voor je immuunsysteem. En de laatste vraag, zal ik weer kunnen werken? Ik weet namelijk van mensen die een soort gelijke operatie zonder transplantatie gehad hebben dat bij hun dit niet meer mogelijk is. De toekomst zal het wijzen…

Mentaal omdenken en sterk blijven

Voor nu, iets wat ik wel kan doen, ook vanuit mijn bed, namelijk proberen te focussen op het nu. Niet te veel met de toekomst bezig zijn. Ik projecteer vaak een tweede persoon van mijzelf en als ik stress heb en/of problemen heb die ik niet a la minute kan oplossen dan geef ik die aan “Stéphanie nummer 2“. Soms moet je dit in je gedachten een aantal keren herhalen voor dit werkelijk lukt. 

Daarnaast probeer ik elke avond voor ik in slaap val de mooie momenten van de dag voor de geest te halen. In elke dag zit wel iets moois om aan te denken. De zon die mooi straalde, een paar mooie bloemen die in bloei staan, een lief berichtje van iemand die aan je denkt, een boek die je gelezen hebt, een goede serie waar je naar gekeken hebt, je misschien even met je kind hebt kunnen spelen.

Ik hou jullie op de hoogte, 
Tot snel.
XOXO 

stephanie juliana ziek in bed