De een verzameld POP! figures en de ander heeft een hele collectie peper & zout stelletjes.

Ik vind het leuk om edelstenen te verzamelen. Fluoriet, serpentijn, carneool. Al dat pracht en praal dat de natuur heeft gemaakt, zó wonderbaarlijk! Ik kijk mijn ogen uit en word er gelijk hebberig van.

edelstenen
Rozenkwarts & Bergkristal

Magische krachten (?)

Al vind ik mezelf redelijk nuchter, toch geloof ik dat de stenen wel iets van speciale werkingen hebben. Gaven die jou kunnen helpen. Want er zijn zoveel indrukwekkend uitziende edelstenen, die door de natuur zelf gemaakt worden, dat is toch al magisch! En ik vind het ook een leuk idee dat ze er niet alleen mooi uitzien, maar ook nog eens een purpose hebben. Een placebo werkt ook, zolang je er echt in gelooft. Maar of de werking van de edelstenen nou een placebo is of dat ze echt magische krachten bezitten? Zolang het werkt, werkt het. De een zal het onzin vinden, en een ander zal de krachten echt kunnen aanvoelen.

Candlekwarts

Ste(e)untje in de rug

Er zijn zoveel verschillende stenen en dus ook zoveel verschillende werkingen. Edelstenen die je steunen als je angstig bent, of je laten aarden als je teveel gaat zweven. Voor concentratie, tegen hoofdpijn, of bescherming als je hoogsensitief bent. Stenen die je kracht geven om te vechten tegen je depressie, je rust geven, of helpen verdriet een plekje te geven.

Uiteraard moet je in eerste instantie naar je huisarts als je echt ergens last of pijn van hebt. Een steen neemt niet zomaar pijn of angst weg, maar kan je wel steunen, helpen, begeleiden of het verzachten. Ik heb zelf een Prehniet op mijn nachtkastje liggen, een lichtgroene steen (en in die van mij zitten wat zwarte vlekjes van Toermalijn, een andere edelsteen). Prehniet zou helpen bij het verwerken van emotionele gebeurtenissen en helpt nachtmerries tegen te gaan.

Ik draag ook wel eens een edelsteentje bij me, aan een ketting of in mijn bh. Soms kies ik een uit waarvan ik de hulp die dag kan gebruiken, soms kies ik een op gevoel uit en kijk wat het me brengt die dag.

Steen van de liefde

Mijn favoriete edelsteen is Rozenkwarts. Ook al wordt Rozenkwarts vaak onderschat en als niks bijzonders gezien (misschien omdat deze steen zo goedkoop is?), voor mij staat ze op nummer één. Alleen al om hoe ze eruit ziet met haar zachte lichtroze kleur. De rozenkwarts is de steen van de liefde. Liefde, voor anderen, voor de wereld, voor jezelf. Het maakt je zachter tegen jezelf en kan dan zorgen voor meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Bijna vanzelfsprekend heeft rozenkwarts daarom ook een positieve werking tegen pijn, angst en ja, gewoon alles wat niet liefde is dus. (Rozenkwarts vind ik dan ook dé steen van het hartchakra, maar laat ik nog maar niet over chakra’s beginnen, ik wil het niet te ingewikkeld maken!) Liefde, liefde, liefde. Wat hou ik toch van liefde!

Kan een steen jou echt de kracht of steun geven die je nodig hebt? Misschien wel, misschien niet, probeer eens uit, sta er open voor. Je zult het zelf moeten ondervinden, maar wie weet?!