Onlangs heb ik mijn testament geregeld. Ik vond het belangrijk om dat te doen. Zodat ik na mijn dood als “engel” niet hoofdschuddend hoef te kijken hoe men ruziemakend mijn heeeeele vermogen gaat verdelen. Dit wilde ook graag doen mocht er onverwachts wat gebeuren. Maar ik vroeg mij ook af wat ik zeker nog wilde doen voordat ik doodga. Het staat in ieder geval nog niet op de planning om er tussen uit te piepen maar ik vind het wel een realistische gedachte; zo kwam mijn bucketlist.

Wat is nu een bucketlist?

Een bucketlist, een lijst met dingen die je graag nog zou willen doen voordat je dood gaat. Ook mijn medeschrijfsters van Justliveblog hebben hier ook al over nagedacht. Zo te lezen in de blog van Manuela: Bucketlist of verlanglijstje en die van Stéphanie, deze vond ik zo schattig omdat ze graag wilde trouwen met Esli en dat is inmiddels ook al gebeurd, bekijk hier haar Bucketlist. Lees ze eens als je tijd hebt, ze zijn echt leuk!

Maar goed, mijn bucketlist, als het nu eens allemaal gewoon zou kunnen zonder de geldzaken of praktische gedachten erover, dan zou mijn bucketlist er zo uitzien:

 • Ooit eens trouwen, trouw niet voor je 40 bent luidt het gezegde dus ik heb nog even 😉
 • Een taartgevecht houden zonder dat ik het op hoefde te ruimen
 • Een boek schrijven
 • Als columniste voor mooie bladen en kranten (blijven) schrijven
 • Piano spelen weer oppakken
 • Naar de Cook-eilanden gaan
 • Een dag shoppen met ongelimiteerde creditcard en niet kijken naar prijzen
 • Meehelpen in een asiel
 • Iemand de dag van zijn leven bezorgen
 • Met mijn lief met een camper door Amerika reizen
 • Parijs nog eens bezoeken
 • Eten bij ‘het hof van Cleve’
 • Een cruise maken

Blijven dromen maar niet uitstellen

En zo zullen er nog wel een paar bijkomen en hopelijk ook een paar afgevinkt worden. Het is een heel fijn gevoel dat bij het maken van zo een lijst ik er ook meteen achter kom wat een hoop bijzondere dingen ik al heb mogen zien en doen. Maar het kan nooit kwaad om te blijven dromen van alles wat je graag nog eens zou doen in je leven. Uitstellen moeten we eigenlijk niet doen. Wat er is niets ergers dan wanneer het niet meer kan, er nog een hele lijst met dingen is die je niet hebt gedaan. Alleen om dat je het altijd maar hebt uitgesteld….