Girlboss: Mijn dromen en ambities

Als ik mijzelf zou moeten beschrijven, komt ambitieus zeker in het rijtje voor. Ik droom over succes, een verschil maken in de wereld en doen wat ik leuk vind. In de 25 jaar dat ik nu op deze aarde rondhuppel is dit mij nog niet gelukt. Tot ik een poos geleden tijdens het geven van een presentatie mijn eigen krachten begon in te zien.

Ik opende samen met een collega een workshop waar ondernemers leren hoe ze voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige baan kunnen creëren. Ik begon mijn deel van het verhaal met het vertellen over mijn werkervaring. Wat voor een 25-jarige behoorlijk wat is. Daarna kwamen mijn opleidingen aan bod. Ik ben begonnen als ’twijfelgeval’ op het vmbo en haalde op het mbo meer onvoldoendes dan voldoendes. Toch heb ik beide opleidingen in vier jaar gehaald en wilde ik door naar het hbo. Hier bloeide ik op en vond ik eigenlijk alleen het schrijven van mijn scriptie een hel. Ook deze opleiding haalde ik gewoon binnen vier jaar.

Daarna vertelde ik dat ik chronisch ziek ben. Mijn diagnoses kwamen uitgebreid aan bod, ik vertelde wat mijn beperkingen waren en wat voor invloed dit heeft op mijn leven. Niet alleen op mijn leven, maar ook op dat van mijn familie, mijn vriend en vrienden. Ik merkte aan mijn ‘publiek’ dat dit behoorlijk aankwam en mijn zelfvertrouwen nam buitengewone proporties aan. Doordat ik mijn verhaal vertelde kwam ik tot het besef wat ik allemaal al bereikt heb en dat ik mensen kan raken met mijn verhaal.

Dromen en ambities

Ik begon me af te vragen wat mijn dromen nou eigenlijk zijn. Vroeger was dit een fulltimebaan bij een leuk tijdschrift. Dat is nu iets wat niet meer reëel is en wat ik ook niet meer zou willen. Nu wil ik vooral dingen doen waar ik blij van word. In mijn geval is dat schrijven (héél veel schrijven) en online media. In schrijven kan ik mijn ei kwijt en ik vind het heerlijk om voor bedrijven pakkende teksten te schrijven. Laat me dan ook nog los op sociale media en WordPress en ik ben verkocht.  Daarnaast wil ik een verschil maken. Niet alleen met mijn teksten, maar ook door presentaties, trainingen of door het iets mooier maken van de wereld. Allemaal hele mooie dromen, maar hoe krijg ik dat voor elkaar?

Girlboss

Tijdens de workshop die na mijn presentatie volgde werden ondernemers geadviseerd hoe zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het best kunnen inzetten. Ik heb deze workshop geskipt (de dag was te inspannend geweest), maar dit zette me wel aan het denken. Wat nou als ik een baan voor mezelf creëer? Dan kan ik mijn eigen uren indelen, doen wat ik leuk vind en zorgen dat ik iets aan de wereld bij kan dragen.

Een registratie bij de KvK had ik al. Ik ging aan de slag met mijn eigen website, zette sociale mediakanalen op en schreef pakkende teksten voor mijn website. Mijn logo werd door een vriend gemaakt, en ook voor de visitekaartjes was hij mijn reddende engel.  Niet veel later kon ik mijzelf een girlboss noemen en was “Myka” een feit. Mijn eigen bedrijfje. Gespecialiseerd in schrijven en online media.1ad765d608337ab23f5b0719f068af2f

Inspiratie en motivatie

Dromen en ambities zijn mooi, maar een eigen bedrijfje opzetten is nogal wat. Het is onzeker en het vergt een hoop motivatie. Dit zijn dingen waar ik mij eigenlijk niet druk om maak. Niks is namelijk zo onzeker als het bestaan van een chronisch zieke en daar heb ik al jarenlang ervaring mee. Mijn grootste motivatie is eigenlijk dat ik mijn leven een stukje mooier wil maken. Ik wil mijn leven in kunnen vullen zoals ik dat wil en van mijn hobby mijn beroep maken. Daarnaast heb ik natuurlijk ook wat inspiratiebronnen. Er zijn een hoop succesvolle (vrouwelijke) ondernemers op Pinterest te vinden. Toch zijn dit niet de mensen die mij het meest inspireren en motiveren op gebied van schrijven en ondernemen. Dat zijn namelijk twee vriendinnen, Rieneke en Samantha, die mij aansporen om het beste uit mijzelf te halen. Hier zal later meer over geschreven worden. And last but not least, het meesterbrein achter Justliveblog: Stephanie. Waarom? Kijk maar eens goed op de site en lees haar blogs, redenen genoeg!

girlboss

Wat zijn jouw dromen en ambities?