Ik ben altijd iemand geweest bij wie planten nooit lang leefden. Arme plantjes, hoeveel zijn er wel niet in mijn huis doodgegaan. Toch deed ik elke keer weer opnieuw een poging omdat ik zeker wist dat het die keer wel zou gaan lukken! Dan kwam ik weer thuis met van die verse kruidenplantjes uit de supermarkt en zat ik al te wachten op de standaard opmerking van mijn vriend: ‘Die houden het toch niet lang vol!’ En dan baalde ik enorm als hij weer gelijk kreeg.

Toch hou ik echt van de natuur. Ik ben opgegroeid in een huis met een hele grote moestuin en bloementuin en ik was daar vaak te vinden. Natuurlijk om te snoepen van al het fruit maar ook om zelf groente te zaaien, te helpen met het plukken van sperzieboontjes, nieuwe aardappeltjes te schrappen en te genieten van hoe alles groeide en bloeide. En dat genieten van de natuur doe ik nog steeds!

Ik merkte de laatste tijd dat ik veel meer behoefte kreeg aan groen en natuur in ons huis. De paar planten die ik had deden het goed dus ik besloot om een poging te wagen en nog een aantal erbij te kopen! Op Instagram zag ik regelmatig de ‘groene kneusjesbox‘ van Plantje.nl langskomen. Een doos vol met planten die anders weggegooid zouden worden ivm de coronacrisis. Voor slechts 15 euro kreeg ik een doos met maar liefst 10! mooie plantjes!

Van allerlei soorten plantjes zaten er bij. Van veel moest ik de naam opzoeken. Mijn favoriet is de Calathea. Deze gaat ’s avonds echt slapen waarbij alle bladeren omhoog gaan staan. Overdag is het plantje wakker en hangen de bladeren weer omlaag. Je ziet de bladeren soms gewoon bewegen, heel bijzonder!

Ze hebben allemaal een mooie plekje in huis gekregen en ik geef ze al mijn liefde en aandacht 🙂 Nu nog een aantal leuke bloempotten vinden! Tot nu toe doen ze het allemaal prima! Het zijn totaal geen kneusjes. De prijs van de box is nu iets verhoogd naar 19,50 Euro maar dat is nog steeds een koopje als je ziet wat je ervoor krijgt! Dus ben jij ook een plantenliefhebber? Kijk dan zeker even naar deze ‘Groene Kneusjes’.

planten
Pin jij deze blog ook op jouw Pinterest bord?