We worden bestookt met cursussen “geluk”. Maar wat is nu geluk nou concreet? En is er een geheim voor geluk? Guido Weijers geeft momenteel een masterclass over geluk. Een masterclass waarvan ik mocht genieten, een totaaloverzicht van de huidige wetenschappelijke kennis uit de geluksindustrie en ik ging gelukkiger naar huis!

Theater

Op een donderdagavond mocht ik deze masterclass gaan zien in het theater in de buurt. Vol verwachting maar ook met enige sceptische gedachte nam ik plaats. Ik hoopte zeker niet op het zweverige gedoe, mindfulness achtige therapieën. Maar Guido Weijers verraste mij vanaf eerste moment. Hij gooide het totaal over een andere boeg. Lekker tegendraads, ik hou ervan, bleef hij ver weg van het zweverig gedoe en belichte hij juist de wetenschappelijke kant van het fenomeen “GELUK”.

Tips en Tricks

Vlijmscherp maar zeker ook met een knipoog nam hij heel de zaal 100 minuten lang mee. Guido liet ons zien wat ons gelukkig maakte en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. Want geluk lijkt ons grootste streven. Mijn timeline op Facebook staat volgeplempt met kennissen die hun oude leven weggooien om het geluk te zoeken. Of men wordt levenscoach, het woord alleen al bezorgt mij kippenvel! Geluk is de nieuwe maatstaf van succes, we worden overspoeld door allerlei Engelse spreuken, boeddhistische tierelantijnen en trips naar stilteretraites. Vaak in landen waar de lokale bevolking weinig reden tot vreugde heeft. Ik word daar ongelukkig van…

Wat is dan wel geluk?

De eerste zon op je huid na een lange winter, lachen tot je buikspieren er pijn van doen. Meezingen met de radio in de auto, de zee, je lievelingsgerecht na lange tijd weer eten. Wijn drinken tot je wangen ervan gaan gloeien, dansen tot je voeten pijn doen. Lekkere parfum, complimentjes, frisse lucht na lang binnen zitten. Uitgerust opstaan, egale huid, nieuwe kleding, een nieuwe eerste keer. Verleg je grenzen!

Geluksmomentje

Guido laat je stil staan dat je best tevreden mag zijn met wat je hebt. Pak het positieve eruit in plaats van het “azijnzeiken” want dat is natuurlijke de makkelijkste weg. Zijn uitspraak dat je niet teveel terug moet kijken want dan sta je met de rug naar de toekomst, daar waar het gebeurd, is bij mij het meest blijven hangen. Navelstaren en geluk zoeken zijn soloacties. Daarmee verlies je uit het oog wat juist zorgt voor die spaarzame, maar fantastische momenten: Anderen. Want geluk overvalt je als cadeautjes en vaak dankzij een ander.

Een masterclass die je zeker moet gaan zien! Als deze blog wordt geplaatst geeft hij dit jaar nog een show op 14 juni maar niet getreurd zijn agenda staat al klaar om tickets voor volgend jaar te boeken. Zeker doen! Geluksmoment gegarandeerd, Guido was die avond “de ander” die mij het geluksmoment bezorgde met zijn masterclass en zeg nu eerlijk; worden we van de verschijning Guido ook niet een beetje gelukkiger? http://www.guidoweijers.nl