Verzekeringen, een veelbesproken onderwerp. Zowel bij gezonde mensen, chronisch zieken en ondernemers. Onlangs hebben wij onze hypotheek aangepast via een financieel adviseur en hebben direct al onze verzekeringen onder de loep genomen. Huisdieren verzekering, autoverzekering, rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering en inboedelverzekering. Het is altijd goed om je verzekeringen via een adviseur onder de loep te nemen. Ook je Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers.

AOV verzekering voor ondernemers

Als ondernemer heb je de keus om zelf te sparen voor het geval dat je plotseling door ziekte of een ongeval niet meer kan werken, of je sluit een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af. Eén van de meest voorkomende redenen waarom ondernemers geen AOV verzekering afsluiten, is omdat het veel geld kost. Dit is ten dele waar. De financiële risico’s die een AOV moet afdekken zijn groot, dus vandaar dat premies ook hoger zijn dan bijvoorbeeld voor een autoverzekering. Uiteraard is de hoogte van de premie afhankelijk van diverse factoren (zoals beroep, jaarinkomen, leeftijd, eigen risicoperiode). Goed advies en maatwerk is daarbij de sleutel tot een passende, niet te hoge premie. Op sommige van deze factoren heb je als ondernemer wel invloed, op andere weer niet. Een belangrijk punt om je arbeidsongeschiktheidsverzekering te bespreken met een financieel adviseur of boekhouder.

Overlijdensrisicoverzekering ook als je chronisch ziek bent

Tijdens ons gesprek met onze nieuwe financieel adviseur, kwamen wij er niet alleen achter dat alleen Esli verzekerd was, maar tegelijkertijd ook de verzekeringnemer was. Bij het aankopen van ons appartement, had de hypotheekadviseur destijds dit geadviseerd. Omdat hij op voorhand al wist dat ik, als chronisch zieke vrouw, niet verzekerd kon worden. Niets is minder waar! Uiteraard hebben wij een hoop vragen moeten beantwoorden aan de nieuwe verzekeraar. Gelukkig kan je veel van de gevraagde antwoorden online in je dossier vinden. Dezelfde vragen zijn ook via ons opgevraagd bij een specialist van het LUMC. Ons advies, probeer het altijd! Zeker als je een huis hebt gekocht op beide namen. Je hebt niets te verliezen.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Als laatste willen wij als tip meegeven om je aansprakelijkheidsverzekering ook onder de loep te nemen. Waarom? We leven in een wereld waar alles draait om aanzien, luxe en geld. Wij hadden voorheen een verzekering met een aansprakelijkheid tot 1.250.000,- per incident. Maar is dat wel genoeg in deze tijd met steeds duurdere auto’s op straat? Het zal je maar gebeuren dat je kind kattenkwaad uithaalt en steentjes gooit tegen een peperdure auto. Onze aansprakelijkheid is nu verhoogd naar 2.500.000,-. Niet omdat we verwachten dat Zayne kattenkwaad uithaalt, maar puur voor de zekerheid. En guess what? We gaan niet eens heel veel meer betalen, per maand is het maar een paar euro extra. Waarom zou je het niet doen?

Conclusie

In deze tijden is het ongekend hoeveel nieuwe jonge ondernemers opstaan. Meer dan ooit. Laat je vooral goed informeren door je financieel adviseur of boekhouder. Een AOV verzekering is echt belangrijk, jullie kennen allemaal mijn situatie. Ik stond vol in de bloei van mijn leven, geen vuiltje aan de lucht.

Inmiddels ben ik alweer 8,5 jaar chronisch ziek, het UWV heeft regelmatig geprobeerd mij weer aan het werk te krijgen, maar zo ver zijn we helaas nog niet. Gelukkig had ik toen geen onderneming, anders was ik zonder AOV verzekering echt de pineut. Justliveblog is “mijn” kindje samen met de andere meiden. Maar één ding is zeker. Als ik een onderneming start, zal ik een Arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker bespreken met ons financieel adviseur!