Toen Esli en ik ons huis 7 jaar geleden kochten zat er een gloednieuwe badkamer in. Helaas was het super slecht gelegd en hebben wij lekkage gehad bij de onderbuurvrouw omdat ze geen strips gelegd hadden onder de tegels in de hoeken. Onze tegels aan de onderkant waren daarom ook helemaal bol gaan staan. Dus toen wij onze hypotheek gingen openbreken om de rente te verlagen was het ook maar gelijk tijd voor een nieuwe badkamer met een regendouche!

Stijl van de badkamer

De douche, kiezen voor een regendouche of toch niet?

Momenteel hebben wij een redelijk kleine douche, deze zal straks iets groter worden. Voor nu hebben wij ook toentertijd gekozen om geen regendouche te nemen. Maar in de nieuwe badkamer hebben wij hier zeker wel voor gekozen! Wij hebben gekozen voor een zilverkleurige regendouche met een losse handdouche zodat je niet perse je haren nat hoeft te maken als je dit niet wilt of als je alleen even iets wilt afspoelen. Persoonlijk vind ik dit zeer handig. Daarnaast hebben wij gekozen voor een thermostaatkraan. Onze douche zal rechts achterin de hoek komen met een mooie glazen schuifdeuren zodat het de ruimte bespaard in plaats van deuren. Ik vind dat een regendouche ook een luxe uitstraling geeft aan je badkamer, en daarbij zorgt het echt voor ontspanning.

Tegels

Na meerdere malen opnieuw tegels hebben moeten kiezen, hebben wij gekozen voor een blauw/groen/grijze tegel die hetzelfde is als een vissengraat tegel alleen dan net wat korter en die als een soort L in verschillende hoeken gelegd wordt op de muur achter de wc en wastafel. Op de overige muren hebben wij gekozen voor een wat langere horizontale grijs/crème achtige tegel en voor de vloer een vierkante donkere tegel maar waar ook een hint van groen en grijs in zit. Momenteel is kleur in de badkamer helemaal hip dus is deze badkamer gekozen naar dé trends van 2021. Ook denk ik dat deze tinten met het zilveren van de regendouche en de thermostaat een super mooie combinatie is!

Meubels & accessoires

Qua wastafel hebben wij gekozen voor een porseleinen wastafel en een meubel met een donker houten ladekast eronder met 3 lades. Wij hebben bewust gekozen voor porselein want als ik zelf mijn haren wil verven dan brengt dat verder geen schade of vlekken aan aan de wastafel. Momenteel hebben wij een kast in plaats van een ladekast onder de wastafel en dat is in een kleine badkamer zeer onhandig, daarnaast hebben ze toen ook gekozen voor een vrij grote wastafel die ook nog op een onhandige plek zit dus deze gaat bij ons verhuizen naar een andere plek! Als je bij ons binnenkomt dan komt direct links het toilet, dit wordt een hangend toilet met daarboven luxe houten planken. Daar gelijk daarachter links in de hoek komt de wastafel met een grote LED verlichte spiegel met ingebouwde verwarming. Rechts achter komt de douche en in plaats van een verwarming hebben wij gekozen voor vloerverwarming en een handdoekenrek. namelijk 2 inbouwkasten betrekken bij de badkamer en wordt deze muur in Zayne zijn kamer gestuct worden. Verder kan ik niet wachten om de boel mooi af te stylen. Ik heb zoveel zin om te shoppen voor lekkere zelfgemaakte zeepjes, accessoires, mooie handdoeken en een plant die de luchtvochtigheidsgraad van de regendouche aankan!

Ik kijk erg uit naar hoe het resultaat gaat zijn als de badkamer af is! Hier zal ik dan ook zeker een blog over schrijven. De badkamer wordt ongeveer half oktober verbouwd.