Bali, het land waar ik vijf jaar geleden zo verliefd op geworden ben. Nog een dikke twee weken en dan is het eindelijke zo ver. Na vijf jaar ga ik eindelijk weer terug naar dit mooie en voor mij heel bijzondere land. Bali wordt ook wel het eiland van de goden genoemd en dat is niet voor niks ben ik achter gekomen tijdens deze bijzondere reis.

De balinese bevolking is continue bezig met hun geloof en rituelen, dit is een van de vele dingen die ik zo bijzonder vind aan dit land. Het heeft iets moois en rustgevends. Voordat ik naar Bali ging had ik geen voorstelling van wat ik moest verwachten, zoals zo veel mensen die ook zeggen, Azie trekt mij helemaal niet. Op het moment dat ik het vliegtuig uit stapte was die gedachte totaal verdwenen. De geur die je meteen al inademt is heel apart en de bevolking is zo aardig. Je ziet dat de meeste mensen echt in harmonie leven.

Het belangrijkste voor de lokale bevolking van Bali is Balans. De mensen hier zijn dag in, dag uit b
ezig om in balans te blijven met zichzelf, dit doen ze door middel van ceremonies en rituelen. Wat ik heel opvallend vond tijdens mijn eerste dag in Bali, maar wat na een aantal dagen normaal wordt en eigenlijk niet meer opvalt zijn de offertjes die overal op straat liggen. Ik moest echt uitkijken dat ik ze niet omver liep of erop ging staan terwijl ik over straat liep. Het alleen al over straat lopen in Kuta heeft heel veel indruk op mij gemaakt, je doet zoveel indrukken op. Toch zie je ook veel armoede op straat, wat ik echt zielig vond was het bedelen van kleine kinderen.

De geur die je inademt komt voornamelijk van wierook en eten. Er hangt een hele aparte geur in de lucht waar ik de eerste dagen heel erg aan moest wennen. En toch heeft het ook wel weer wat. Het is me in ieder geval heel erg bij gebleven.

Het verkeer op Bali is erg druk en chaotisch. Vooral de honderden scooters die toeterend hun weg zoeken door de smalle straatjes en twee baans wegen. Maar achter deze chaos vind je toch een bepaalde rust terug bij de bevolking. Deze rust en ontspanning voelde ik ook na een aantal dagen.Bali is natuurlijk ook veel natuur, tijdens ijn verblijf hebben we veel mooie natuur gezien. Dit is ook een reden dat ik verliefd geworden ben op Bali. Het land heeft zoveel natuurlijke schoonheid. Wanneer je in Bali staat en je ziet de rijstvelden, jungle, de vele kleurrijke tempels, de zee of de onder water wereld, sta je echt met open mond en denk je Wauw wat is dit mooi! Op de foto’s is het niet echt weer te geven hoe ongelofelijk mooi het echt is!

In onze westerse culturen draait alles eigenlijk om materiele dingen en succes. In Bali leer je dat het ook anders kan en ervaar je dat de mensen op een hele andere manier ook heel gelukkig zijn en in harmonie leven. Its a way of live.

Bali is magisch, you will see…..

bali2010 239