Jaren geleden, ik geloof zelfs op onze eerste date, hing ik aan de lippen van de man tegenover mij. Figuurlijk dan, niet letterlijk! Vol passie vertelde hij over het verhaal dat hij in zijn hoofd had. Zijn ogen begonnen te glimmen, er kwam een lach op zijn gezicht en ik heb nog nooit iemand zo zien stralen als dat hij toen deed. Ik werd op slag verliefd. Ik heb dit proces jarenlang van dichtbij meegemaakt. Zijn droom werd ook mijn droom. ‘Officieel’ zijn we niet meer bij elkaar maar onze droom is uitgekomen. Het eerste boek van de Humanimals Saga is een feit. In deze blog schrijf ik dan ook graag een review over de opkomst van de hybriden.

Misschien had ik deze review door iemand anders moeten laten schrijven. Ik weet namelijk hoeveel bloed, zweet en tranen er in dit boek zitten, heb een hechte band met de schrijver en het boek is ook een grote droom van mij geworden. Toch kan ik ook als ik er kritisch naar kijk (en believe me als ik iets niet tof vind zou ik dat ook gewoon zeggen) alleen maar positief zijn. Het verhaal is spannend, uniek en ook voor niet fantasy liefhebbers goed te volgen. Genoeg superlatieven! Op naar het verhaal.

Humanimals saga: de opkomst van de hybriden

De opkomst van de hybriden is het eerste deel van een zevendelige saga en een kennismaking met de wereld van de humanimals. Ik kan het boek natuurlijk in mijn eigen woorden proberen te beschrijven, maar ik kan het veel beter aan de schrijver himself overlaten. Daarom een ordinaire copy paste:

“In een post apocalyptische wereld met ongelijke mensenrechten heeft bij sommige mensen een specifieke verandering in hun DNA plaats gevonden. Dit zeldzame alfagen maakt een combinatie mogelijk tussen mens en dier zonder uiterlijke veranderingen. Medius wordt achterna gezeten door het leger van de Heilige Raad zonder te weten waarom. Khadija, een vrijheidsstrijder van het verzet Libertus is ook op zoek naar hem en heeft daarnaast haar eigen missie. Hoewel het alfagen als een fout wordt gezien, besluit Valeri haar invloedrijke familie achter te laten. In Citadel, waar de transformatie plaatsvindt ontmoeten ze elkaar en een mysterieuze man, die een revolutie wil starten. Geconfronteerd door het verleden als mens en toekomst als humanimal, zullen ze allemaal een belangrijke rol spelen in het lot van de wereld.”

Normaal ben ik geen fantasy liefhebber, toen ik op onze eerste date over zijn fantasyboek hoorde was ik over het onderwerp niet meteen enthousiast. Ik kon me er geen voorstelling van maken en neig toch altijd meer naar de feel good boeken. Toch heeft dit boek me wat dat betreft niet in de steek gelaten. Het boek is grappig, de personages zijn niet alleen stoer maar krijgen ook te maken met zaken als vriendschap en verliefdheid (hello feel good boek) en er is goed over de dieren nagedacht. Zo leer je al lezend over nieuwe dieren (don’t worry, het is echt geen boek voor kleuters) en ook verschillende culturen komen aan bod.

Over M.J. Waal

M.J. Waal is in 1983 geboren in de Bijlmer in Amsterdam. Inmiddels heeft hij Zuid- Oost omgeruild voor het centrum van de stad en woont hij daar met zijn katten Gambit en Rogue. Michael heeft jarenlang gewacht op een film of boek over zijn idee, tot het kwartje viel. Het verhaal had hem als schrijver uitgekozen. Zijn passie en vertrouwen in dit verhaal was zo groot dat hij met zijn master Orthopedagogiek stopte om zijn droom te verwezenlijken. En nu ligt hij er! Het eerste boek. Eigenlijk zou Michael een perfecte kandidaat voor Jambers zijn. Overdag werkzaam in de psychiatrie, ’s nachts verandert hij in een schrijver die van geen ophouden weet. Geloof me, in de 3.5 jaar dat we samen hebben gewoond zijn we geloof ik 3 keer tegelijk naar bed gegaan. Dat laat maar zien hoe dedicated hij is, haha. Het was de bedoeling dat het boek een trilogie zou worden. Al snel werd duidelijk dat de wereld van de humanimals veel te groot was. Inmiddels is de Humanimals Saga een zevendelige trilogie geworden.

Ben jij benieuwd geworden naar het eerste boek van de Humanimals Saga? Het boek kun je hier kopen.