Ik ben het zat, ik ben het beu, ik ben er denk ik wel helemaal klaar mee. En wat ben ik dan zat, chronisch ziek zijn? Ja dat ben ik ook wel eens zat. Maar dat is het dit keer niet. Ik ben dat hele gezeik zat. Ik ben verslaafd aan Facebook ik zal het niet ontkennen maar ik ben het zat. Weet je wat ik niet zat ben? De berichten vol liefde en menselijkheid. Daar hou ik van. Maar het volgende ben ik wel zat.

Het elkaar steeds maar afmaken op social media. Er is een nieuwsbericht en hupakee daar zijn ze weer, de hoe trap ik jou zo snel mogelijk de grond in reageerders. Vaak met een nepprofiel of een totaal afgesloten profiel. Een aantal onderwerpen zijn voor deze mensen het hoogtepunt van de dag.

  1. Vluchtelingen
  2. de Sinterklaasdiscussie
  3. de regering / complot Corona

Pas geleden kwam ik iemand op straat tegen en al snel ging het gesprek over Corona. Deze vrouw zei tegen mij ik ben niet van de complottheorieën maar… En dan ga je al. Dan weet je eigenlijk al dit gaat niet de goede kant. Deze mevrouw was dus niet van het complot maar die vaccins die ze aan het maken zijn, die er nog niet zijn. Die vaccins die zijn gemaakt met embryo’s. En dat was nog niet het ergste er zit een chip in. Zodat ze ons allemaal 24/7 in de gaten kunnen houden want dat is het hele plan. Dit virus is ontwikkeld zodat ze dit plan kunnen doorvoeren. Ik heb normaal best mijn bekkie bij maar iets in mij zei, HOU JE MOND. Ik heb vriendelijk gedag gezet en ben doorgelopen.Dit zijn ook mensen die massaal 5G masten in de fik steken omdat die de veroorzaker zijn van Corona natuurlijk.

Zo zat die eeuwige discussies

Op Facebook en verjaardagen ontkom je er niet meer aan. Die eeuwige Pieten discussie. Ze beschuldigen de mensen die de uitstraling van Piet willen veranderen ervan dat ze het feest verzieken. Ondertussen draait dit feest al lang niet meer om de kinderen voor wie het is. Ik zie flyers voorbij komen met feest met de originele pieten. En Peter Jan Rens komt langs. Zijn er überhaupt nog kinderen onder de 16 die weten wie meneer Kaktus is? Dus voor wie doe je dit nou. En als je dan als blanke Nederlandse vrouw zegt dat je het helemaal niet vreemd vind dat die Piet een beetje mee gaat met de tijd, dan word je aan gekeken of je gek bent. Het maakt die Nederlandse kinderen helemaal niets uit welke kleur die is, als die ellenlange verlanglijst maar word afgeleverd.

Stel je nou eens voor

En ik hoop dat dit niet een te zeurderig blogje word maar wat me vaak nog het meest verbaast is hoe weinig medeleven veel mensen hebben. Natuurlijk tussen die duizenden, tienduizenden vluchtelingen zitten zwakke schakels. Maar schijnbaar moet iedereen boeten voor de in verhouding kleine hoeveelheid slechte. Je zal maar een moeder zijn, hoogzwanger en nog een klein kindje aan je arm. En de enige optie die je hebt op een enigszins vredig leven is dat je moet vluchten. Dat je het hoognodige mee kan nemen en de kleding aan je lijf. Dat je al je geld bij elkaar sprokkelt om een plekje te krijgen op een gammel bootje in de hoop dat die je naar rust en stabiliteit brengt. En dan kom je daar, in zo’n overvol kamp en dan komt er ook nog eens corona en een allesverwoestende brand. En wat voor reactie lezen we dan op Facebook. Ze zullen het zelf wel aangestoken hebben. Ze zullen het wel zelf gedaan hebben. Alle mensen in dat kamp worden van hetzelfde beschuldigd.

Mijn hart breekt daar van. Ik zie moeders op de koude grond zitten met hun kinderen om hen heen die helemaal niets meer hebben. Nu niet, vroeger niet en ook geen uitzicht op een betere toekomst. Jonge kinderen die geen ouders meer hebben. Tieners die radeloos zijn.

Stel je nou eens voor, Neem even een momentje. Je woont niet in je fijne huis. Je huis is er niet meer, het is gebombardeerd, Het enige wat je heb is je rugtas. Voor heel je gezin. Je zit in een kamp voor 3000 mensen mat 13000 mensen. Overbevolkt en er komt een ziekte aan die heftig is. Niemand helpt je, niemand geeft je informatie. Kan jij dan op het leven van je gezin beloven dat je niet dingen zal doen die je anders niet zou doen. Zou jij het dan ook niet zat zijn?

Laten we alsjeblieft allemaal wat menselijker zijn en voor elkaar klaar staan. En als je financieel de middelen bezit stort dan, al is het maar een klein beetje. We zijn een mensheid, laten we dan ook voor elkaar zorgen.

www.vluchteling.nl/Moria-lp