De zomer loopt langzaam op zijn eind. De dagen worden korter, de bomen kleuren rood en op een paar hete nazomerdagen na gaat ook het kwik weer naar beneden. Toch ben ik er nog niet klaar voor om de lange zomeravonden gedag te zeggen. Daarom lees je in deze blogs tips om ook in de herfst van buiten te genieten. Van leuke tuintafels tot accessoires, kleedjes en mooie stoelen.

Winterharde planten

Dat ik van planten hou heb je misschien wel in een van mijn blogs over diervriendelijke planten kunnen lezen. Ik hou absoluut niet van tuinieren, maar vind een tuin vol met mooie planten wel heel fijn (gelukkig woon ik bij mijn ouders, dus kan ik het tuinieren aan hun overlaten). Juist in deze periode is het belangrijk dat je planten tegen wat kou kunnen. Gelukkig daalt het kwik in de herfst vaak niet tot onder 0, maar de tijd vliegt dus helaas komt de winter snel genoeg. Hou je niet van tuinieren maar wel van planten? Dan kun je natuurlijk ook je woonkamer vol zetten met diverse kamerplanten. Zo krijg je toch een junglegevoel, maar hoef je de kou niet in om ze te verzorgen.

Tuintafels: rond of rechthoekig?

Helaas is de zomer al bijna voorbij, maar dat neemt niet weg dat we niet alvast kunnen uitkijken naar volgend jaar. Verwacht wordt dat de zomers in Nederland steeds warmer gaan worden. Een goede tuintafel en ander tuinmeubilair is dus mooi meegenomen. Gelukkig is de keuze reuze. Of je nu voor grote tuintafels gaat waar je al je vrienden aan kwijt kan (kun je gelijk de corona maatregelen in acht nemen), rechthoekige of ronde tuintafels. Voor elke tuin is er wel een passende tuintafel te vinden. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar een grote ronde tafel. Dit omdat ik het fijn vind om iedereen vanaf mijn stoel te kunnen zien en niet eerst over mijn buurman (of vrouw) heen te hoeven hangen.

Accessoires: van kleedjes tot kaarsjes

Ik ben gek op accessoires. Mijn uitzet bestaat voor 90% uit vazen, bloempotten, posters, schilderijen en kaarsjes. Daar kun je nooit genoeg van hebben toch? Ook de tuin leent zich perfect voor accessoires. Wat dacht je van leuke kussens voor je tuinstoelen, gekleurde lampjes, kaarsjes en natuurlijk het allerbelangrijkste… PLAIDS! Helaas is het wat kostbaar om in elk hoekje van de tuin een terrasheater neer te zetten, maar aangezien ik een ontzettende koukleum ben heb ik toch iets nodig om me warm te houden. Een lekker warme plaid biedt dan de uitkomst. Heb jij een speciale stijl voor je tuin in gedachten? Er zijn zoveel verschillende soorten kleedjes dat er vast iets bij zit wat ook bij de rest van de tuin past.