Wanneer liet jij het kind in je voor het laatst naar buiten? Van de glijbaan af, zwemmen in een ballenbak, gek doen of lachen tot je buik er pijn van doet? Voor mij was dit flink lang geleden kan ik je vertellen! Gelukkig kwam daar dit weekend verandering in. Ik ging namelijk met een vriendin naar de WONDR Experience in Amsterdam. Niet alleen een erg fotogeniek museum, maar ook een speeltuin voor volwassenen. Ben jij benieuwd naar het museum of naar al mijn gekke foto’s? Lees dan snel verder.

WONDR Experience Amsterdam

WONDR is van oorsprong een pop-up museum en opende in september 2019 zijn deuren. In eerste instantie zou het museum tot 18 maart 2020 open blijven. Gelukkig was het museum onwijs populair en kun je het museum een jaar later nog steeds bezoeken. Het museum telt 15 kamers en elke kamer is een beleving. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat elke kamer ontzettend Instagram worthy is, maar ook als je Instagram niet zo belangrijk vindt is het museum een bezoekje waard. Ik vond het echt heerlijk om al mijn ‘volwassen zorgen’ even los te laten en te genieten van alles om me heen.

Dit begon al bij binnenkomst. WONDR is gevestigd in een roze gebouw en je wordt opgewacht door medewerkers in roze bontjassen. Het is me helaas niet gelukt om er een te jatten, want geloof me… Zo’n jas wil je gewoon. Bij de entree kun je tevens je spullen in een kluisje opbergen. Handig, zo hoef je niks mee te sjouwen en kun je je zintuigen optimaal laten prikkelen. Vervolgens kun je je registreren bij een van de iPads in de hal (wij hadden dit al van tevoren gedaan). Je krijgt dan een QR code die je bij verschillende photobooths kunt scannen. Na afloop van je bezoek worden alle gemaakte foto’s en boomerangs naar je mailadres verzonden. Daarna is het tijd voor de eerste kamer! Ik zal in deze blog niet alle kamers beschrijven, want er moet natuurlijk ook nog iets overblijven om zelf te ontdekken.

Call me maybe…

De eerste kamer van het museum is, hoe kan het ook anders, roze en hangt vol met telefoons. Ze hangen aan de muur, maar komen ook nog eens in grote getallen uit het plafond. Leuk om mee te poseren, maar ook nog eens functioneel. Als je op ‘2’ drukt krijg je namelijk een korte introductie over het museum. Je moet wel goed luisteren want de stem is ietwat onduidelijk. Na deze kamer kom je in een kamer met honderden post-its terecht. Zelf vond ik deze wat minder, want mijn handschrift is nou niet bepaald fotogeniek te noemen. Gelukkig zijn er nog 13 andere kamers over.

WONDR experience

WONDR Experience: hoofd in de wolken

De derde kamer is wel weer ontzettend fotogeniek. Al moet je er wel de juiste instellingen voor vinden. De kamer is namelijk redelijk donker, met blauwig licht en vol witte wolken, muren met kussens en linten uit het plafond. Dit was een van mijn favoriete kamers. Ik werd er zen van en maakte in deze kamer de mooiste foto’s.

Zwemmen tussen de marshmallows en een blauwe ballenbak

Zwemmen tussen de marshmallows… Niet meteen iets wat ik bovenaan mijn bucketlist zou zetten, maar nu ik het een keer gedaan heb kan ik het iedereen aanraden. Het is onwijs zacht, heerlijk om in te liggen en je wordt er meteen blij van. De glijbaan kan ik echter niet heel erg aanraden. Je gaat heel snel naar beneden en komt met een flinke klap tot stilstand. Nu heb ik aardig wat zitvlees, maar die voelde ik wel even! Al kan dat natuurlijk ook aan mijn gekneusde ribben liggen.

De blauwe ballenbak was mijn all time favorite. Ik ging gelijk 25 jaar terug in de tijd en voor ik het wist lag ik dan ook languit in de ballenbak. De ballenbak is een stuk dieper dan het bad met marshmallows en voor je het weet ga je kopje onder. Hier hebben we echt geweldige foto’s en boomerangs gemaakt die je de komende dagen vast wel op mijn Instagram gaat tegen komen.

WONDR cafe

Er zijn natuurlijk nog veel meer kamers, maar die mag je lekker zelf gaan ontdekken. Dat is namelijk veel leuker dan er over lezen. Na al dat spelen waren we niet alleen uitgeput maar ook hongerig en dorstig. Op naar het WONDR cafe. Ook dit is helemaal Instagram worthy. Roze muren, gekleurde donuts en gigantische freakshakes. Wij hielden het nog tamelijk rustig met een limonade, kaasstengels en nacho’s.

Ben jij al een keer bij WONDR geweest?