1. Esli!

Als hij mij wakker maakt, voor hij naar zijn werk gaat, gewoon om even te zeggen dat hij van mij houdt, mij een knuffel geeft, of naast hem slapen. Want, ook al zeur ik wel eens dat hij zo snurkt, als hij niet naast mij slaapt, dan kan ik zelfs niet slapen.

2. Make-up

Foundation, concealer, contour paletten, oogschaduw paletten, poedertjes, lippenstiften, lip liners, mascara’s, soorten nagellak, en ga maar door.. Esli sleurt mij vaak de Douglas of ICI Paris winkels voorbij!

3. Online shoppen

Ik heb te veel tijd en vaak breng ik die tijd dan door op mijn iPhone of MacBook. Tussendoor kijk ik gauw even op mijn favoriete webshops of er nog iets nieuws is en voor ik het weet, heb ik alweer betaald.

4. Mijn iPhone/iPad/MacBook

Nieuwe blogs schrijven, ideeën opdoen, films en series kijken,Spotify, ga zo door!

5. Winegums & waterijs

Toen ik mijn lactosevetvrije dieet volgde, mocht ik bijna niets lekkers snoepen. Winegums  en water ijs is het eerste dat mijn alvleesklier kan verteren en dit hebben wij dan ook altijd in huis!

6. Films/series

Het nieuwste van het nieuwste is vaak al gezien. Films? Daar begin ik vaak niet eens meer aan, omdat een film ‘maar’ anderhalf uur duurt. En ja, de meeste dagen moet ik toch zien te vullen!

7. Morfine

Eentje die niet kan missen. Geestelijk mag ik dan geen drugverslaafde zijn, maar lichamelijk ben ik wel degelijk verslaafd aan mijn morfinepleisters. Deze Fentanyl pleisters heb ik dan ook al weer meer dan een jaar en als de dokter de dosis probeert te verlagen, of als ik iets te laat ben met een nieuwe pleister plakken, dan kan ik behoorlijke afkickverschijnselen krijgen!

8. Boeken lezen

Een van mijn favoriete dingen om te doen.. Vorig jaar heb ik in een half jaar ongeveer honderd boeken gelezen. Soms gingen er wel twee per dag doorheen. Het liefst lees ik meidenboeken, maar motivatie boeken zijn ook zeker niet te missen in mijn collectie. Al moet ik zeggen dat ik tegenwoordig alles download. Vroeger ging ik één keer per jaar met mijn ouders naar de boekenmarkt en kocht ik voor de zomer een stuk of dertig boeken. Deze waren dan al snel uit en ging ik de boeken van mijn ouders of  buren lezen op de camping!

9. Bloggen

Sinds ik ben begonnen met bloggen, vind ik het heerlijk om mijn gedachtes op te schrijven. Ik vind het leuk om later de geschreven onderwerpen terug te lezen en te zien hoe ik mij op dat moment voelde of hoe ik alles toen ervoer.

10. Gedachtes

Laatst heb ik gelezen dat je 70.000 gedachtes  per dag kunt hebben, over:  planning, werk, familie, relaties, vrienden, gezondheid, gevoelens, schuldgevoel, herinneringen etc. Ik ben iemand waarbij, vooral ’s avonds in bed, mijn gedachtes maar blijven malen. Dat is waarom ik vaak ook niet vroeg slaap, denk ik. Die gaan over dagelijkse dingen, zoals gezondheid etc. De gedachtes over mijn gezondheid, zijn het ergst. Negen van de tien keer heb ik de gedachtes onder controle maar helaas: bij die tiende keer loopt de emmer over en begint de paniek toe te slaan. Op dat moment krijg ik dan een paniekaanval over: wat als zij deze behandeling gaan doen, of die behandeling? Vaak fluit mijn moeder mij dan even terug en zorgt zij er voor dat ik weer in het ‘nu’ ga leven.