We laten het indrukwekkende Los Angeles achter ons en rijden langs de Pacific Coast van Californië richting ons volgende hotel in Solvang. Eerste stop na ongeveer 2 uur rijden is Santa Monica. Santa Monica staat vooral bekend om haar strand en pier. We stapten uit, het was nog vroeg in de ochtend maar toch al een lekkere temperatuur, er stond wel aardig wat wind dus toch maar even een vestje aangetrokken. We liepen met z’n drieën over het strand richting de bekende pier. Het was een mooi gezicht met het reuzenrad en de palmbomen. Ik denk dat de pier in de avond nog mooier is met allemaal lichtjes maar in de ochtend was het er ook mooi. Wat me heel erg opviel waren alle hardlopers langs het strand, ik zou er niet aan moeten denken zo vroeg! Na een heerlijke ochtend strandwandeling liepen we terug naar de bus om de reis te vervolgen.

De volgende stop was in Malibu. Ook wel ‘’Surf City’’ genoemd. Ik heb mijn ogen uitgekeken op de weg langs de stranden en de zee van Malibu, het uitzicht was echt schitterend met de zon die half doorkwam en op het water scheen! Wat een heerlijk gevoel om hier te zijn en al dit moois te kunnen zien! We reden langs allemaal grote huizen die aan zee gebouwd waren en overal in zee lagen surfers. Hier zou ik ook best kunnen wennen hoor haha! Onze gids vertelde dat in Malibu allemaal oude surfers blijven hangen die graag jong willen blijven en altijd maar blijven wachten op de perfecte golf.

De derde stop was Sunset Boulevard. Hier hebben we maar heel even rondgelopen, er was een soort markt dus hebben we even wat gewinkeld en eten gekocht voor onderweg, niet heel onbelangrijk! Snel verder naar het volgende stadje aan de Pacific Coast.

Santa Barbara was de volgende stop. Hier zijn we weer uitgestapt en even over het strand gaan lopen. De reddingsbrigade was hier al aanwezig, om de zoveel kilometer stond er een fel gekleurd huisje waar ze hun post hadden. Echt een super leuk gezicht! We konden het natuurlijk niet laten om even op de foto te gaan bij zo’n brigadepost en dan ook nog met onze eigen baywatch man! We hebben hier weer heel wat afgelachen! Zo het is weer tijd om verder te rijden.

[su_slider source=”media: 1286,1285,1284,1283,1281,1280,1279,1288″ link=”post” width=”900″ height=”700″ title=”no” pages=”no”]

Voor de volgende stop reden we naar Santa Maria, hier ook veel strand en een pier. Het viel me hier op dat er veel zwervers op het strand waren. Ze hadden allemaal kleedjes neergelegd met een soort van spelletje om geld mee te verdienen. Heel apart om dit te zien! Er stond bijvoorbeeld een bekertje op het kleed waar je dan je geld in kon proberen te gooien en zo waren er nog meer verschillende kleedjes. Toch waren er veel mensen die dit ook deden dus zo verdienen ze toch hun brood bij elkaar. Vanaf de pier kon je heel mooi de kustlijn zien, wat voel ik me ontspannen en happy!

De laatste tussenstop voordat we bij het plaatsje komen waar we ook overnachten is Pismo Beach. Wat is dit een leuke kustplaats. Je ziet er zeehonden tussen de mensen zwemmen in zee en in de verte zie je soms walvissen. Echt heel gaaf! Het was ondertussen al wat later in de middag en de temperatuur was heerlijk warm, jammer dat we niet even een duik konden nemen. Ik kijk ook mijn ogen uit door de grote en hoge palmbomen, ik vind dit zo mooi! Na even wat gegeten te hebben reden we weer verder naar Solvang.

Het dorpje Solvang waar we ook zullen overnachten is heel opmerkelijk. Als je hier binnen rijd, lijkt het net alsof je weer in Europa bent. Je kunt dit goed zien aan de bouwstijl. Ze hebben zelfs een molen! We hebben lekker rondgelopen en onze ogen goed de kost gegeven, het is een heel gezellig dorpje. Onze gids vertelde dat het dorpje gebouwd is door een groep Denen, waardoor je ook de Deense bouwstijl terugziet in het heel dorpje. Na alles te hebben gezien hier en wat souvenirs gekocht te hebben zijn we richting ons hotel gegaan. Hier hebben we even heerlijk gelegen bij het zwembad en natuurlijk in de jacuzzi gezeten! We hebben in het restaurant van het hotel wat gegeten want we waren alle drie best moe door de lange dag met alle indrukken vandaag. Hopen dat we vandaag wel goed doorslapen. Maar helaas mijn ogen gingen weer om 3:00 u open en daar lag ik weer wakker door de Jetlag!!

Xo Amanda

logo amanda travel lichter