Liefde, bijna elk liedje en elke film gaat erover, we zijn ons hele leven op zoek naar iemand die ons aanvult. ‘Love is all you need’. Stop met zoeken en kijk in de spiegel. Dit is degene die jou aanvult, dit is degene van wie liefde het allérbelangrijkste is; jijzelf.

“If you’re searching for that one person that will change your life, take a look in the mirror.”

Een zaak aankaarten

Een paar maanden geleden deed ik een Light & Shadow legging met orakelkaarten, het werden de kaarten “I let go of the shadow of the past by seeing someone for the first time with the eyes of love” en “There is nothing sexier than my authentic truth”.

Over de eerste kaart heb ik zó lang lopen nadenken, ik heb zelfs getwijfeld. Normaal geven de kaarten mij zo goed een inzicht, richting of bevestiging, maar nu twijfelde ik of ik misschien maar een ander kaartje moest pakken en dat ik het maar gewoon uit mijn hoofd moest zetten en als ‘niet gebeurd’ moest behandelen.

Mijn jeugd, mijn ‘past’ is namelijk nogal ingewikkeld en naar, dus ik denk er ook niet graag aan. Maar ik bleef het maar in mijn hoofd houden. Iemand van wie ik in het verleden niet heb gehouden? En dat nu wel doe of zou moeten doen? Hoe kunnen de kaarten er nu zó naast zitten?

Scherven brengen geluk

Opeens kwam er weer iets binnen. Precies de nacht ervoor (zijn slapeloze nachten toch nog ergens goed voor) kwam ik tot een besef, waar ik nogal van schrok. En dat was ik gewoon helemaal vergeten!

Ik hou van mezelf. Hoe ik precies bij dat inzicht kwam weet ik niet meer, maar het kwam behoorlijk binnen. Ik schrok er zelf van. Ik werd er emotioneel van. Achteraf gezien hield ik al een tijdje van mezelf en steeds meer en meer, maar dat wist ik gewoon nog niet. Zoals een beslissing nemen voor mezelf, toentertijd dacht ik dat ik het deed omdat het gewoon niet anders kon, omdat ik niet langer zo door kon gaan, omdat ik graag gelukkig wou worden. Maar mezelf geluk gunnen, dat deed ik uit liefde voor mezelf toch?. Alles viel op zijn plek, wauw, de kaarten hadden het uiteraard toch weer zo juist!

Self-love is the new #relationshipgoals 

Tuurlijk zijn er nog steeds hobbels, issues en onzekerheden, maar ook ben ik veel zachter voor mezelf geworden en vind ik mezelf gewoon echt een leuk mens. Iemand die het waard is om liefde te ontvangen, ook van mezelf. En die liefde, die groeit.

Afbeelding Bron: dreamsquote.com