Al vanaf het moment dat ik wist dat ik een huisje zou krijgen, speurde ik Marktplaats af. Niet voor coole tweedehands meubelen, maar voor een kitten. Ik zag het al helemaal voor me. Een katertje van 8 weken die ik in mijn eentje zou opvoeden. Dat liep dus even anders. Sinds kort woont er namelijk een poes bij me. Niet van 8 weken maar van 8 maanden. In deze blog lees je alles over een kat adopteren.

Het zoeken naar een kitten heeft me bijna rsi opgeleverd. Ik ging talloze websites af, reageerde op kittens maar er was altijd wel iemand die me voor was of ze vroegen er honderden euro’s voor. Natuurlijk is leuk gezelschap onbetaalbaar, maar ik geef dat geld liever uit aan kattenbrokjes, speelgoed en mooie kattenmeubels. Op een van mijn wanhopige ik-wil-een-kat momenten kwam ik Ginger tegen. Een prachtige kat (ik blijf poes toch een beetje raar vinden) van 8 maanden oud. Ik las haar verhaal (ze zat in een gastgezin in Bulgarije) en zwijmelde weg bij haar foto’s. Toch besloot ik al mijn wilskracht te gebruiken om niet meteen op de kat te reageren. Eerst maar even heel goed over nadenken.

Kat adopteren: de procedure

In de dagen die volgde bleef Ginger door mijn hoofd spoken. Ik betrapte me er op dat ik de advertentie meerdere keren per dag bekeek en mezelf al helemaal met Ginger op de bank zag zitten. Daarnaast trok het adopt don’t shop principe mij aan en voelde het goed om een katje een beter leven te kunnen geven. Na een paar dagen trok ik de stoute schoenen aan en besloot ik te reageren. Ik stelde me in op een teleurstelling maar kreeg al heel snel een berichtje terug. Er werden allerlei vragen gesteld over mijn gezinssamenstelling en leefsituatie en mijn antwoorden werden doorgestuurd naar het gastgezin in Bulgarije. Gelukkig vonden ze mijn antwoorden goed genoeg om me naar de volgende ronde door te laten gaan. Komt nog best veel kijken bij een kat adopteren!

De volgende stap was een filmpje maken van mijn appartement. Zo konden ze zien of alles goed afgeschermd is en of ze niet stiekem naar buiten kan. De stichting waar ik Ginger vandaan heb vindt het namelijk erg belangrijk dat de katten in een afgesloten appartement worden geplaatst en niet naar buiten kunnen. Gelijk de eerste keer dat ik mega blij ben dat ik geen balkon heb. Nadat het filmpje was goedgekeurd volgde een gesprek met Cynthia, de initiatiefneemster achter de stichting. Een superleuk gesprek waar ik alleen maar nog enthousiaster van werd. Ik kreeg meer informatie over de kat en over de procedure die zou volgen. Als afsluiting van het gesprek vroeg ze of de kat adopteren nog steeds iets was waar ik achter stond. Daar kon ik uiteraard alleen maar heel hard TUURLIJK op antwoorden. Na dit gesprek heb ik verschillende contracten ondertekend, een bedrag overgemaakt voor het transport en kon het wachten beginnen. Ik heb een poosje getwijfeld of ik de naam Ginger zou aanhouden, maar heb toch besloten om haar naam naar Storm te veranderen. Lekker in de Marvel sferen.

Meet Storm

Na ongeveer een maand werd ik op een vrijdagavond net voor 23.30 gebeld dat ik met mijn mandje naar buiten kon komen om de kat op te halen. De chauffeur zorgde dat ze veilig in haar reismandje terecht kwam en na nog geen vijf minuten stond ik alweer in de lift. De reis duurde zonder pauzes 26 uur dus ik was al helemaal voorbereid op een bang katje die zich de eerste dagen niet zou laten zien. Niks was minder waar.

Zodra ik het mandje open deed liep ze er zonder aarzeling uit en ging ze op onderzoek uit. Ik besloot haar met rust te laten en ging lekker op de bank een serie kijken. Nadat Storm haar eerste inspectieronde van 5 minuten had gedaan, besloot ze mij te inspecteren. Ze sprong op schoot en is zeker een halfuur blijven knuffelen. Een goed begin! Nu zijn we een paar dagen verder en gaat het ontzettend goed met Storm. Ze is heel knuffelig, eet en drinkt goed, houdt van spelen en ik moet haar geregeld uit m’n kast of van mijn aanrecht halen. Een echte kat dus! Het enige waar ik nog aan moet wennen is dat ze wat speelser en feller is dan mijn vorige katten. Gelukkig weet ik nu na een paar dagen al precies wanneer ik mijn hand moet wegtrekken. Scheelt heel wat wondjes!

Ben jij benieuwd naar de avonturen van Storm? Hou dan @justliveblognl en @kellyxm op Instagram in de gaten.