Het is een winterse dag. De straten zijn glad en er ligt een klein laagje sneeuw op de daken. Op weg naar mijn werk voelt het alsof de banden van mijn Toyota Aygo alle vier een andere kant op willen. Nog voor ik kan beseffen wat er gebeurd raakt mijn auto in een slip met de vangrail als eindbestemming. Doordat er niet op de snelweg gestrooid was, had ik recht op letselschade. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

Wat is letselschade?

Letselschade is schade die uit lichamelijke verwondingen en/ of psychische schade bestaat. Deze schade is een gevolg van een ongeluk waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Denk aan letselschade door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een dier dat je aanvalt. Het maakt niet uit hoe je aan het letsel komt, als iemand anders verantwoordelijk is heb je recht op een schadevergoeding. Onder deze schadevergoeding vallen kosten voor materiele zaken (denk aan schade aan je auto, gescheurde kleding of een kapotte telefoon), maar ook schade wat minder goed te meten is. Bijvoorbeeld psychische schade, inkomstenderving of bezoeken aan een specialist. Wil jij zeker weten dat je een schadevergoeding krijgt? Wij hebben de stappen voor je op een rijtje gezet.

Letselschade opgelopen, hoe nu verder?

Heb jij letselschade opgelopen? Dan is je doel dat al deze kosten vergoed worden. Natuurlijk kun je zelf van alles gaan uitzoeken, maar zelf vond ik het fijn dat ik hierbij geholpen werd door een professional. Een letselschade jurist kan namelijk precies uitzoeken in welke categorie je schade valt en daar een bedrag aan koppelen. Daarnaast hoef je niet zelf om een schadevergoeding te smeken bij de tegenpartij, maar wordt dit proces ook helemaal uit handen genomen. Zo hoef jij je alleen nog maar zorgen te maken om je herstel en doen zij de rest.

Na mijn ongeluk kon ik eigenlijk alleen maar huilen. Mijn geliefde autootje was niet meer te redden, de adrenaline maakte langzaam plaats voor een whiplash en een beurs lijf en mijn ego was flink gedeukt. Geen goede gemoedstoestand om de hele dag met regeldingen bezig te zijn.

Wat zijn jouw ervaringen met het aanvragen van een schadevergoeding?