Een paar jaar geleden deelde ik het ABC op mijn eigen blog. Ondertussen zijn mijn interesses veranderd en zal ik andere woorden invullen bij elke letter. Een mooie manier om mij beter te leren kennen dacht ik! Lees hier mijn persoonlijke ABC. Deel 2 verschijnt over 2 weken.

A – Aardbei

Aardbeien vind ik heerlijk! Vroeger hadden we deze in grote hoeveelheden in eigen tuin staan en in de zomer kon ik elke dag verse aardbeien plukken. Deze smaken zo anders dan degene die je in de supermarkt kunt kopen. Ik heb een foto van mij als peuter waar ik tussen de aardbeiplantjes zit met een leeg bakje voor me. Nu is het verhaal daarbij dat dit bakje eerst vol zat met aardbeien. Mijn moeder was toen even weggelopen en toen ze weer terugkwam had ik alle aardbeien opgegeten. Ja een smulpaap was ik toen dus al:-)

B – Boeken

Ik heb echt een liefde voor boeken. Hoewel ik het bijna een verslaving kan noemen. Regelmatig bestel ik bij bol.com weer nieuwe boeken, terwijl ik nog zoveel ongelezen boeken in de kast heb staan! Boeken over persoonlijke groei zijn op dit moment mijn favoriet, maar een goede roman of thriller tussendoor vind ik ook heerlijk.

C – Creatief

Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, niet nadenken maar lekker meegaan met de creatieve flow. Dingen die ik graag doe zijn schrijven, tekenen, kleuren, koken en bakken. En in al deze dingen ben ik ook best goed, al zeg ik het zelf 😉

D – Doorzetter

Ik zie mezelf wel als een doorzetter. Door mijn beperkingen zijn veel dingen die voor anderen heel eenvoudig zijn, voor mij een hele opgave. Maar ik bereik mijn doelen vaak wel, ook al is dat dan met een hele grote omweg 😉

E – Eten

Never not eating. Deze uitspraak past wel bij mij. Ik hou van eten. Foodie is de hippe naam hiervoor. Mijn moeder had vroeger geluk met me want ik lustte alles. Ik heb wel een voorkeur voor gezonde maaltijden. Met een pizza of McDonalds maak je mij niet zo blij. Helaas ben ik klein en zie je elk extra pondje meteen, dus ik moet ook wel opletten dat ik niet te veel eet. Maar zoals je op deze blog ook kunt zien, vind ik koken erg leuk en maak ik veel lekkere en gezonde gerechten zelf.

F – Films en series

Hoe kwam ik de tijd ook alweer door toen er nog geen Netflix of Videoland was? Wat een geweldige uitvinding is dit! Vooral omdat ik regelmatig even moet rusten of een hele dag op de bank lig. Lezen is dan vaak te vermoeiend maar een serie of film kijken lukt al snel. Mijn favoriete film aller tijden is Titanic. Wat heb ik deze film al vaak gezien en hij blijft mooi! Series die ik goed vind zijn Suits, House of Cards, The Blacklist, Gilmore Girls en Pretty Little Liars.

G – Gelukkig

Geluk vind ik een interessant onderwerp. Wat zorgt er precies voor dat je je gelukkig voelt? Veel mensen denken dat het zit in veel geld hebben, mooie kleding en een goede baan. Natuurlijk zijn dit fijne dingen. Maar al deze dingen wennen uiteindelijk en dan neemt het geluksgevoel weer af. Echt geluk vind je binnen in jezelf. Als je tevreden bent met jezelf en kunt leven in het moment, wat de situatie ook is. Ik mag mijzelf een gelukkig mens noemen.

H – Hengelo

Dit wordt over een paar maanden onze nieuwe woonplaats! Hoewel nieuw? Voordat we in Wierden gingen wonen, hebben we al een tijdje in Hengelo samengewoond, dus het is voor ons bekend terrein. Ons nieuwe huis wordt op dit moment verbouwd en we zijn druk bezig met het zoeken naar meubels en de juiste vloer. Het woord keuzestress is hier wel op zijn plaats! Maar ik weet zeker dat het de moeite waard is.

I – iPhone

Ja ik moet bekennen dat ik niet goed zonder mijn iPhone kan. Ik gebruik hem veel om te appen met vrienden en familie en verder kijk ik regelmatig op internet, Facebook of Instagram. Samen met mijn MacBook zijn het twee onmisbare dingen!

J – JustLiveBlog

Maar natuurlijk! Ik schrijf nu alweer een geruime tijd voor JustLiveBlog en ik heb er echt plezier in! In combinatie met mijn eigen blog een mooie manier om mijn verhalen te delen.

K – Konijn

Rocky, ons konijn. Nieuwsgierig, ondeugend, actief, lui, grappig en een vreetzak.

L – Love this Moment

Dit is de naam van mijn eigen blog. Ik schrijf er al ongeveer vier jaar op. In het begin waren het af en toe informatieve artikels, maar vooral het afgelopen jaar ben ik meer persoonlijke ervaringen gaan delen. Ik merk dat deze berichten de meeste lezers trekken omdat het een stukje kwetsbaarheid toont en mensen zich erin herkennen.

M – Mediteren

Hoevaak heb ik niet een poging gedaan om mediteren een vast onderdeel in mijn dag te maken? En altijd haakte ik na een paar dagen alweer af. Tot nu! Ik heb een fijne app gevonden met goede oefeningen. Al 44 dagen op rij heb ik mijn oefeningen gedaan, in totaal al bijna 10 uur. Het begint een goede gewoonte te worden en ik voel me er goed bij!