Nachtmerries. Drie maanden achtereen is het weer raak: een nachtmerrie periode, die maanden slopen mij volledig. Daarna ben ik er gelukkig weer een paar maanden vanaf.

Inhoud

Mijn nachtmerries hebben een bijzondere inhoud. Ik zou willen dat het huis-tuin-en-keuken nachtmerries waren, waarin je achterna wordt gezeten door een moordenaar. Als je dan wakker wordt, voel je je hartslag nog even in je keel, maar je beseft je al snel dat je gewoon in bed ligt en dat alles oké is. Die nachtmerries heb ik ook weleens, maar niet meer dan ieder ander.

Mijn dromen zijn bijna geen nachtmerries te noemen. Het is een echte emotional rollercoaster. Mijn dromen gaan vaak over mijn moeder, dat we heftige ruzie hebben, maar dan ook echt heftig. Meestal over een heel suf onderwerp. Typische tiener dingen, aangezien ik nog maar 16 was toen zij overleed. Mijn hele lichaam vult zich met woede en verdriet. Ik word schreeuwend wakker en glijd vervolgens een paniekaanval in. Ik heb immers nooit meer een kans om ruzie met haar te maken.

Deze dromen worden een enkele keer afgewisseld door dromen over mijn moeder waarin ze overlijd/ziek is/terug komt uit de dood. Niet op een gekke zombie manier, maar het is eigenlijk vrij natuurlijk. Ze blijkt helemaal niet dood te zijn en is vervolgens boos en gefrustreerd, omdat haar hele huis is leeg geruimd.

Ruzies komen vaak voor in mijn dromen, meestal dus de ruzies met mijn moeder, maar soms ook ruzies met de mensen waar ik nu om geef. Ik vind ruzie maken in het echte leven heel moeilijk, aangezien ik altijd denk aan de gevoelens van anderen. Ik denk dat het daarom een terugkerend thema is.

Slaapgebrek

Drie maanden lang heb ik elke nacht nachtmerries. Helaas blijft het niet bij één keer per nacht, maar elke keer als ik in slaap val, komt er weer een volgende voorbij. Meestal zijn het er vier tot vijf per nacht. Tussendoor ben ik wakker en vaak compleet overstuur. Ik word gebroken wakker, nog erger dan anders. Ik durf niet meer te gaan slapen.

Tips ?

Er zijn tot noch toe niet veel dingen die mij helpen. Liefde helpt een beetje. Het is fijn als er iemand bij is als ik wakker word, die mij kan vertellen dat alles oké is en mij plat knuffelt. Helaas gebeurt dat niet zo vaak en ben ik vooral op mijzelf aangewezen.

Daarom zou ik aan jullie willen vragen of iemand nog goede tips heeft. Ik kan ze goed gebruiken.