*  Deze blog is gesponsord door Peter Brouwer Hair & Redken Nederland

Dit keer heb ik mijn favoriete Redken product! Ik kom inmiddels 5,5 jaar bij Peter Brouwer over de vloer en elke keer als ik thuis kom kan mijn man niet van mijn haar afblijven, hij vindt mij dan ook erg aaibaar! Redken Diamond Oil Shatterproof shine intense is dan ook hét product waar wij het vandaag over gaan hebben!

Redken Diamond Oil Shatterproof Shine Intense

Dit super de luxe uitziende zwarte glazen flesje is gevuld met een haarolie. In eerste instantie snapte ik maar niet waar het product uit moest komen. Na een minuut kwam ik erachter dat er een knop bovenop zat. Als je de dop open draait, komt hier een glazen pipet uit. Als je op de dop drukt vult de pipet zich met olie zodat je goed de hoeveelheid, die je in je haar wilt doen, kunt bepalen.

Redken Diamond oil

Wat zegt Redken zelf over dit product?

Het is een geconcentreerd, siliconenvrije olie die je niet hoeft uit te wassen. De olie repareert beschadigd haar tot elke level van de haarvezel. Het maakt het haar drie keer zo sterk en laat het twee keer zo mooi glanzen. Het legt een laagje over het haar heen en laat het nog zachter aanvoelen. Het beschermt het haar tegen borstelen en stylen. Wat ook wel super om te melden is, dat het product in 2014 het Shape Beauty Award’s for Best Hair Oil heeft gewonnen!

Hoe gebruik je het product?

Less is more! Ofterwel: gebruik minder om een mooier resultaat te krijgen. Begin met 2-3 druppels bij een medium lengte in je hand, en verdeel die goed over het haar. Indien je meer nodig hebt, kun je altijd extra druppels toevoegen. Tip: Doe de olie niet bij de wortels van je haar, dit zorgt er namelijk voor dat je haar vettig oogt.

Je kunt de olie op verschillende manieren gebruiken:

  • Voordat  je shampoo in jouw haar doet of op droog haar/hoofdhuid: Doe het op droog haar en/of op de hoofdhuid. Laat dit 2-3 minuten zitten.
  • Nachtmasker: Doe het op handdoeknat haar of op droog haar net voor je naar bed gaat. Was het de volgende ochtend uit.
  • Voeg het toe aan het masker of de conditioner: mix het met jouw masker of aan jouw conditioner en laat het 5-15 minuten zitten. Goed uitspoelen!
  • Voor het föhnen: Je kunt het net voor het föhnen in jouw haar doen. Breng het eerst op de droogste haar aan.
  • Op droog haar: Voeg het toe op droog haar. Begin bij het kroezende haar, op het kapotte haar, dan pas op het overige haar. Herhaal indien nodig.
  • Op de droge huid: Doe jouw olie op jouw handen en verdeel het daarna op de droge hoofdhuid. Breng meer aan indien nodig.

Redken Diamond oil

Ingrediënten:

Camilina oil, Coriander Oil, Apricot oil:

ALCOHOL DENAT., HYDROFLUOROCARBON 152A, DIMETHICONE, ISOPROPYL MYRISTATE, PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL / HUILE MINERALE, PARFUM / FRAGRANCE, CAMELINA SATIVA OIL / CAMELINA SATIVA SEED OIL, CORIANDRUM SATIVUM SEED OIL / CORIANDER SEED OIL, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL / APRICOT KERNEL OIL, VP/VA COPOLYMER, LINALOOL, CITRONELLOL, LIMONENE, OCTYLDODECANOL

Redken Diamond oil

Review:

Zoals ik aan het begin al een beetje heb laten doorschemeren is dit mijn favoriete haar product ever! Het maakt mijn haar super zacht, het glanst mooi en iedereen denkt dat ik naar de kapper ben geweest als ik deze olie in mijn haar heb. Het ziet er heel gezond uit. Tevens heeft hij echt een heerlijke geur, alsof je bij de kapper zit! Het fijne is dat je heel weinig nodig hebt van dit product en hier extra lang mee kunt doen want er zit 100 ML in een flesje!

p.s. Aangezien de blog over alleen dit product erg lang was komt er binnenkort nog een blog online over 2 andere Redken producten!