Een maand geleden belde ik mijn moeder in paniek op: “Mam! Help, ik ben bang dat mijn haar gaat uitvallen!!”. Helaas dacht mijn moeder er precies hetzelfde over. Ook zij was bang dat dit zou gebeuren, want mijn haren waren er super slecht aan toe. Tijd voor onderzoek en een rigoureuze omzwaai qua haarproducten.

Disclaimer: Dit zijn producten die voor mijn haartype werken, dit wilt niet zeggen dat dit ook voor jouw haar zal werken. Doe altijd goed onderzoek naar jouw eigen haartype. Overigens deze blog niet gesponsord.

Onderzoek naar mijn haartype

Uiteraard weet je al of je droog haar, pluizend haar, vet haar, etc hebt maar weet jij ook of je proteïne in je haar op peil is? Ik ben afgelopen maanden vaak bij de dermatoloog geweest omdat ik veel last had van eczeem op mijn hoofdhuid (,handen en voeten). Ik heb toen heel agressief spul meegekregen wat ik in noodgevallen mocht gebruiken maar eigenlijk wil ik dit niet gebruiken. Want dat betekent: Nog meer schade aan mijn haren.

Proteïne in haar onderzoek

Er is een heel simpel onderzoek om uit te zoeken of jij genoeg proteïne in je haren hebt. Je pakt een paar haren uit je haarborstel, deze doe je in een glas water, zorg dat het niet aan de rand van het glas vastgeplakt zit en wacht 5-10 minuten. Indien je haar bovenop het water blijft liggen heb je weinig tot geen proteïne in je haren, midden in het glas is het voldoende en helemaal naar de bodem gezakt dan heb je heel veel proteïne in je haar en moet je opletten dat je dus niet nog veel meer gaat toevoegen doormiddel van je haarproducten.

Heat cap van Almandia

heat cap almandia haarverzorging

Indien je weinig proteïne in je haren hebt dan zijn de schubben van je haren bijna dicht. Dit zorgt ervoor dat je haarproducten nauwelijks opgenomen worden, maar er is een manier waarop dit makkelijker kan gaan! Namelijk met een Heat cap. Ik heb zelf deze aangeschaft van Almandia.nl, ik heb zelf gekozen voor de plastic variant zodat het lekker snel en makkelijk schoon te maken is! Overigens is deze kap voor elk haartype een goed idee, maar extra voor mensen met weinig proteïne in hun haar.

Het fijne van deze kap is dat je hem 2 minuten in de magnetron kan doen of op kan warmen in een pan. Hij blijft 30-45 minuten warm. Het wordt geleverd samen met een aantal wegwerp haar kapjes die je er onder kan dragen.

Shampoo brush van Almandia

haar en scalp borstel Almandia

Een shampoo brush, de naam zegt het al. Deze gebruik je om de dode huidcellen te verwijderen van je hoofdhuid en om de huid te exfoilieren, gezond te houden en te stimuleren om nieuwe haren te laten groeien. Mocht jij graag willen dat je haar gaat groeien? Doe dit dan minimaal 5 minuten per dag!

Moerbijdezijde kussensloop van Yosmo

Moerbijdezijde kussensloop Yosmo

Wist jij dat katoenen, satijnen kussenslopen allemaal heel slecht zijn voor jouw haar en je gezicht? Het trekt namelijk alle olien en het vocht uit je haren. Je kan veel beter slapen op een kussensloop van moerbijdezijde. Veel mensen denken juist dat je een satijnen kussensloop nodig hebt, maar wist je dat satijn een weeftechniek is en niet een stofbenaming? Je denkt dus een satijnen kussensloop te hebben maar eigenlijk lig je gewoon op Polyester bijvoorbeeld. Deze Moerbijdezijde kussenslopen van Yosmo zijn van een hoge kwaliteit en is gemaakt zonder giftige kleurstoffen. Het voorkomt dat er olie en vocht opgenomen wordt van je gezicht en haar en je hebt nooit meer last van rimpels in je gezicht tijdens het slapen. Wat ook fijn is dat het geen bacterieen opneemt en dat het hypoallergeen is!

Verse Aloë Vera van Dr. Green

Aloë Vera van Dr. Green

Dit is echt een favoriet van Zayne en mij, ik koop 3 stengels verse Aloë Vera bladeren bij Dr. Green. Deze krijg je geleverd met zakjes om het in te bewaren en een glazen potje. Je snijdt je het uiteinde een klein stukje er af, dan zet je hem even in een bakje met het open stuk naar beneden voor een minuut of 10. Dit doe je namelijk om het bittere sap wat in de plant zit er uit te laten lekken. Je spoelt dit even af en daarna snij je de buitenste randen en het topje er af, deze gooi je net als het uiteinde weg. Je snijdt aan een kant dicht tegen het blad aan en schraapt dit nog na met een lepel. Daarna doe je dit hetzelfde met de andere kant van het blad. Doe alles in de blender en zorg dat het een gladde pasta is zonder stukjes.

Je kunt dit in de koelkast bewaren (maximaal 8 weken), maar omdat ik altijd zo veel koop doe ik het in de vriezer (maximaal 6 maanden te bewaren). Ik maak er stukjes van zodat ik elke keer er weer iets uit kan halen. Je hebt niet mega veel er van nodig.

Ik meng dit altijd met het sap van een halve citroen zodat de geur van de Aloë Vera niet aanwezig is. Daarnaast doe ik er een aantal druppels Jojoba olie doorheen, maar je kan ook kiezen voor kokosolie, Helaas reageert mijn haar hier heel slecht op, het is dan net touw. Zayne juist weer heel goed, het is dus een kwestie van even uitproberen.

Ik gebruik dit voor ik ga douchen en mijn haren was, ik laat het zo’n 30-45 minuten intrekken met de heat cap er overheen.

Shea Moisture producten

shea moisture haar

Ik ben op zoek gegaan naar andere shampoo’s. Zoals ik al aan gaf had ik veel last van mijn hoofdhuid en moest ik daarom dus echt op zoek naar een ander merk, ook al was het merk wat ik voorheen gebruikte, ook al helemaal zonder rotzooi. Ik ben terecht gekomen bij Shea Moisture. In mijn geval ben ik voor de Manuka Honey &Yoghurt Hydrate + Repair shampoo, conditioner en leave-in conditioner gegaan. Ik heb gehoord dat het masker ook geweldig is, dus die ga ik komende tijd ook nog even aanschaffen. Overigens ruikt dit echt heerlijk!

The Inkey List

This is what TikTok made me buy..

Caffeine Stimulating Scalp Treatment

Caffeine Stimulating Scalp Treatment haar

Dit is een scalp treatment gemaakt van Caffeïne poeder en een product wat Redensyl heet. Het zorgt er voor dat er minder kans is op haar verlies omdat de scalp gestimuleerd wordt. Ze raden aan om dit elke avond voor 3 maanden achter elkaar te gebruiken voor het beste resultaat. In de ochtend moet je wel even je haren wassen. Ik vind mijn haren nu al veel voller na 1 maand gebruik

Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment

Salicylic Acid Exfoliating Scalp Treatment

Dit is een licht serum wat helpt het talg te verwijderen en de jeuk te verminderen door de scalp te exfoliaten. Het zorgt dat de olie productie en rode huid weer een normale balans krijgt en het hydrateert. Je gebruikt dit 1 a 2 x per week en brengt het over de hele hoofdhuid aan, je kan het met je vingers inmasseren of met een scalp borstel, iets wat ik meer zelf zou aanraden! Dit zorgt namelijk er nog beter voor dat talg loskomt en stimuleert ook de groei van nieuw haar. Na 10 minuten kan je je haren wassen.

Talg aanmaak is wat bij mij namelijk voor eczeem zorgt op de hoofdhuid en tot enorme jeuk ’s nachts en niet kunnen slapen leidt. Ik merkte direct de eerste week al een mega verschil en na 2 weken was mijn jeuk helemaal weg.

Hyaluronic Acid Hydrating Hair Treatment

Hyaluronic Acid voor haar

Dit is echt een van mijn favoriete producten van dit moment! Waarschijnlijk ken je Hyaluronic Acid wel voor skincare maar nog niet voor je haar. Het doet eigenlijk hetzelfde, het zorgt dat je haar gevoed wordt en het er prachtig van gaat shinen! Je brengt dit 1 a 2 keer per week aan op je haar, droog of vochtig en ik borstel het hierna altijd even goed door, dit was je verder niet uit. Ik kan niet meer zonder en ben hier helemaal verliefd op!

Vond jij dit nou een leuke blog? Laat dan vooral hieronder even een reactie achter! Hou onze website in de gaten voor een part 2 over skincare!