Als vrouw, als meisje al, word je altijd subtiel gewezen op het bestaan van rimpels, de dreiging van rimpels, en de absolute verschrikkelijkheid van rimpels. Zo herinner ik mij dat mijn oma, verder een prima mens, al vroeg tegen mij zei; “Jij trekt veel gekke gezichten als je praat. Daar krijg je rimpels van.” Overigens trek ik die theorie inmiddels in twijfel: je leest vaak genoeg over mensen die antirimpeltrainingen doen, en dat is, in essentie, heel veel rare gezichten trekken. Dus laat mij maar praten met veel mimiek in mijn gezicht…

Rimpels op rare plekken

En dan kom je er op een 40plus leeftijd achter dat, behalve naast je ogen en bij je mond en op je voorhoofd, je ook nog rimpels kunt krijgen op plekken waar je je verder helemaal nooit druk om had gemaakt! Ik heb het over het decollete. Ik weet nog precies wanneer iemand mij daar voor het eerst op wees. Ze had een laag uitgesneden truitje aan en wees op haar borstregio. “Kijk, hier lopen allemaal rivieren,” zei ze. En inderdaad, er liepen, in zekere zin, rivieren over haar hals naar beneden.

Antirimpel

Echt en nu blijkt er dus al jaren een antirimpel-bh te bestaan! Een Nederlandse uitvinding nog wel! De antirimpel-bh is eigenlijk een omgekeerde bh, hij bedekt je borsten niet, maar juist het gebied ertussen in. Het gebied dat wordt bedreigd door rimpels. De rimpels, volgens de experts, vormen zich als je slaapt en de hele boel als een harmonica in elkaar wordt geperst. Daarom moet je de antirimpel-bh ‘s-nachts aan. Het doet mij denken dat ik als kind altijd met een plakbandje op mijn neus sliep, een poging om van mijn wipneus af te komen. Dat is natuurlijk niet gelukt en dat vermoed ik ook bij de antirimpel-bh.

Middel om rimpels tegen te gaan

Kan een stuk stof tussen je borsten die nachtelijke geulvorming wel tegengaan? Of is het gewoon zoiets wat je, net als zwaartekracht, cellulitis en kraaienpootjes maar gewoon over je heen moet laten komen? Of het heeft inderdaad succes en slapen alle vrouwen met een stellage om hun torso, om zo aantrekkelijk te blijven voor hun man. De vraag is alleen hoe aantrekkelijk slapen in een antirimpel-bh precies is….