Voor het eerst alleen op vakantie, dat is al een avontuur op zich. Mijn avontuur heb ik nog een tikkeltje groter gemaakt, door een trip te boeken via Srprs.me.

Wat is Srprs.me?

Als je een vakantie boekt via Srprs.me weet je pas op het vliegveld waar je heen gaat. Alles is geregeld, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. Een week voor vertrek krijg je het weerbericht te zien, zodat je weet wat je mee moet nemen. Je krijgt een code thuisgestuurd en een enveloppe met je vliegtickets (die je dus dicht moet laten tot je de code hebt ingevoerd). Je krijgt wat basis informatie over je vlucht zoals naar welk vliegveld je moet komen en hoe laat; hoe groot en zwaar mag je bagage zijn, etc.)

Ik heb een Broke reis geboekt van drie dagen. Bij de Broke reis maak je gebruik van de goedkoopste vliegtijden (niet altijd handige tijden dus!) en slaap je in een hostel.

Dag 1: Dinsdag

Ik moest om 9 uur op Eindhoven Airport zijn. Helaas door allerlei vertragingen met de trein kwam ik om 10 uur aan op het vliegveld (ik heb er ruim drie uur over gedaan!). Ik heb in mijn laatste trein mijn code ingevoerd. Ik ging naar Dublin!

Eenmaal aangekomen op het vliegveld hoefde ik niet meer in te checken dus kon ik meteen doorlopen naar de controles. Terwijl ik in de rij stond werd de gate bekend gemaakt. Ik had nog even de tijd om te neuzen in het winkeltje en liep zo rustig naar de gate. Na nog geen twee uur vliegen zette ik voet op Ierse gronden en mijn hostel was zeer makkelijk te vinden. Ik sliep in een zespersoons kamer met een eigen badkamer. Alles brandschoon en goed geregeld, net een hotel! Het hotel ligt in Smithfield.

Nadat ik alles in mijn kamer had gedumpt ging ik op avontuur. Ik begon te lopen zonder doel en belandde in het centrum van de stad. Eerst liep ik  door Legal Quarter en ik heb even winkeltjes gekeken. Ik liep verder door de Viking/Medieval Area en Cathedral District. De zon scheen en ik genoot van de mooie kerken, pleinen en parkjes. Ik ben lekker uit eten geweest vlakbij mijn hostel en maakte nog een avondwandeling richting het Phoenix Park. Het was daar alleen erg donker zonder lantarenpalen, dus ik ben snel weer terug gelopen. Onderweg kwam ik langs de famous Guinness Brewery.

Dag 2: Woensdag

Ah nee het regent! Had ook niet anders gekund in Ierland natuurlijk. Een uitgebreid ontbijt was inbegrepen en het was een goed moment om te kijken wat ik wilde doen. Ik besloot om naar het gratis museum in de buurt te gaan, want het is gratis en droog. Ik had geen idee wat mij te wachten stond maar liep het National Museum Collins Barracks binnen. De eerste tentoonstelling ging over de oorlog en de tweede over huizen en kleding door de jaren heen. Na ruim twee uur in het museum te hebben spendeert, waarvan zeker een halfuur bij de boeken in de gift shop ben ik mijn boeken even af gaan leveren in mijn kamer.

Mijn lunch was ook inbegrepen en na de lunch besloot om toch maar een tram te nemen richting het centrum, want het was toch wel koud en nat. Ik heb weer een uur in een boekenwinkel gestaan en ik heb een nieuw paar sokken gekocht, want deze waren helemaal doorweekt. Mijn kamergenoten hadden het over Trinity College, dus dat leek mij een logische vervolg stap. Eerst ben ik daar langs een museum geweest en daarna langs The Book of Quells, handgeschreven door de monniken. Boven het boek was ook nog een grote bibliotheek die ik stiekem nog leuker vond. Het is wel weer duidelijk wat voor hobby’s ik heb.

Ik liep langs River Liffey terug naar het centrum. Het was ondertussen al donker geworden en ik had het erg koud. Ik was al drie keer langs de bioscoop gelopen en besloot om hier toch maar naar binnen te lopen. Voor €10,- kon ik de film zien inclusief een grote popcorn en een drankje, zeg daar maar eens nee tegen. Ik koos voor Beauty and the Beast en het was fantastisch.

Dag 3: Donderdag

Na een goede nacht en een stevig ontbijt was het tijd om te vertrekken. Het regende niet meer en ik stond vol goede moed bij de bushalte met mijn lunchpakketje en bagage. Ondanks dat ik zo vroeg weer moest vertrekken vond ik het een geslaagde trip. Alle mensen die ik heb gesproken waren ontzettend aardig, ik heb bijna alle bezienswaardigheden gezien, ook de minder bekende, omdat ik daar toevallig langs liep. Dat is het voordeel van een “ongeplande” trip. Je hebt niet de druk dat je alles MOET zien, maar je ziet wel wat er uitkomt. Ik had alleen graag meer van Ierland zelf willen zien. Als ik een extra dag had gehad, was ik het land in getrokken. Maybe next time!

Dus is Srprs.me een succes? Zeker, ik zou het zo nog een keer doen! Alles was goed geregeld. Ik ben zeer tevreden over het Hostel en de vliegtijden waren niet verschrikkelijk, de heenreis was zelfs erg fijn. Ik was om 11 uur al in Dublin.