Kitkat, M&M’s, Milka, Ferrero Rocher, oef! Hallo ik ben Coco en ik ben suikerverslaafd.

Honey, honey

Ik heb eens gehoord dat suiker nog verslavender zou zijn dan cocaïne, maar er wordt daarentegen ook weer beweerd dat suiker niet verslavend kan zijn, omdat je geen ontwenningsverschijnselen krijgt wanneer je er mee zou stoppen. Nou, ik kan je vertellen dat ik een keer eerder ‘cold turkey’ ben gestopt (of nou ja, zo’n 90% ben gaan minderen) met slechte suikers en ik was me die eerste dagen toch chagrijnig!

Daarnaast komt het geluksstofje dopamine vrij wanneer je iets suiker-rijks eet. Geeft het je instant een energieboost, waarna je dan juist weer in een energie-dal terecht komt en weer naar meer suikers zal snakken. Klinkt behoorlijk als een verslaving, vind je niet?

You are my candy girl

Ik leef op suikers zeg ik vaak. Avondmaaltijden, ontbijt en lunch hebben mij nooit zoveel geboeid. Geef mij maar het dessert, de snacks, de zoete troep. Het ene koekje na het andere koekje, chocolaatje hier, chocolaatje daar. Dat gaat er allemaal wel in!

Ik heb nogal geluk gehad met mijn bouw, ik kon altijd eten wat ik wou zonder consequenties. De laatste jaren is dat veranderd en heb ik wel wat in de gaten moeten houden wat ik allemaal naar binnen prop. Ook voor mijn gezondheid een stuk beter om eens een chocolate chip koekje te vervangen door een stuk fruit. Al met al had ik toch altijd een mooie platte buik (het verwondert mij ook), maar nu, vier weken nadat ik ben bevallen van een prachtige dochter, is die platte buik ver te zoeken. Ik weet dat het ook nog wel vroeg is, maar ik weet ook dat ik die platte buik van before waarschijnlijk nooit terug zal krijgen (maar die mooie grote ‘zwangerschaps-borsten’ hadden wel gelijk al zoiets van “Doei!” Lullig dan.). Al die aangekomen zwangerschapskilo’s bleken achteraf dus niet alleen van de baby te zijn, oeps!

And you’ve got me wanting you

Is suiker nou echt zo slecht voor je? Daar zijn de meningen over verdeeld. Het is vooral slecht voor je als je er te veel van neemt (zoals met bijna alles is té nooit goed), ook omdat je dan waarschijnlijk te weinig andere voedingsstoffen binnenkrijgt zoals vezels, vitamines en mineralen. En té is wat ik op dit moment doe, ik eet weer te veel slechte suikers.

De chocolade in huis is bijna op en hopelijk kan ik de verleiding weerstaan om in de supermarkt paaseitjes te kopen. Ook heb ik snoeptomaatjes en (meer) fruit in huis gehaald zodat ik daar van kan snoepen. Nu mezelf nog voor de gek gaan houden dat dat net zo voldoenend en lekker is! Tuurlijk mag ik mezelf zo af en toe nog wel verwennen met een Bueno, maar eerst moet ik weer flink mijn suikerinname verminderen. Want ik wil weer gezonder leven én me sexyer gaan voelen. Afkicken! En ik begin na dit chocolaatje..