Misschien ken je het wel, je hebt jarenlang dezelfde kledingmaat, maar plots verandert dit cijfertje naar een hoger of lager getal. Hierdoor ontstaat er directe een verandering in kleding waar naar je moet zoeken. Daarnaast weet je ook niet meer welke vormen bij jouw nieuwe lichaam passen. Ik had ditzelfde probleem, en vond uiteindelijk het perfecte hulpmiddel.

Door het afkicken van de pijnstiller Oxycodon is mijn gewicht flink toegenomen. De hoge dosis van dit middel verminderde en mijn lichaam moest plots de pijn weer zelf bestrijden. Wat logisch is, gebeurde ook, ik moest veel meer gaan eten dan normaal. En dat veroorzaakte een weegschaal die na een paar maanden opeens een flink hoger getal aangaf. Mijn hele lichaam veranderde en ik paste alle kleding uit mijn kast niet meer.

Hello, my new body

Van haat aan mijn lichaam door alle chronische pijn, was daar ineens ook nieuwe haat bij: haat voor hoe mijn lichaam eruit zag. Ik deed erg mijn best om de nieuwe trend: body positivity te volgen, maar toch merkte ik dat de kleding mij daarin beperkte. Ik bestelde wel nieuwe kleding, maar het was telkens niet wat ik zocht of waar ik mij opnieuw goed en sexy in voelde.

Zoeken totdat ik een ons weeg?

Naast kleding vinden die ik überhaupt over mijn heupen kon krijgen, zocht ik ook onder andere items. Bijvoorbeeld het perfecte leren rokje waar ik al jaren naar op zoek was, maar tot op heden niet kon vinden.

Ik heb uren per dag besteed aan online shoppen, omdat fysiek winkelen niet mogelijk was. Bijna elke online shop die bestaat heb ik bezocht. Ik heb honderden artikelen in mijn winkelwagentje toegevoegd om vervolgens niets te kopen. Niets was goed, en ik mijn irritatie aan mijn lichaam groeide.

Een persoonlijke stylist?

Ik heb wel eens gehoord dat sommige fysieke winkels een persoonlijke stylist hebben die je kan inhuren, en één plus één werd twee. Ik zocht hoeveel zo’n iemand online zou kosten, omdat ik zelf met mijn handen in het haar zat. Ik kon toch moeilijk al die tijd in mijn joggingbroek blijven rondlopen…

Na een kleine zoektocht kwam ik bij een service die bijna te mooi was om waar te zijn, Zalon van Zalando. Je geeft door wat je leuk vindt, je krijgt het binnen en betaalt alleen voor wat je koopt… Zou dat echt bestaan? Ik besloot het gewoon eens te proberen.

online shoppen bij Zalon

Het styling proces

Bij Zalon bestel je boxen, ik koos voor een eenmalige box, maar de keuze is ook daar om een abonnement te nemen. Het werkt heel simpel. In het begin krijg je verschillende voorbeelden van items waar je wel of niet naar op zoek bent, dus zoek je niet naar bijvoorbeeld een broek of een jas is dit geen probleem.

In deze selectie krijg je verschillende plaatjes per categorie waarin je een voorkeur mag aangeven zodat Zalon precies weet wat bij jou past. Houd jij meer van skinny jeans, of toch liever een mom-jeans? Dan kan je dit makkelijk aangeven. Super handig, want zo krijg je niet een item waar je totaal niet op zit te wachten. Als je hier klaar mee bent mag je nog je voorkeur uiten in verschillende stijlen. Je laat hiermee weten of sportief meer jouw ding is, of bijvoorbeeld chic.

Het enige wat je nu nog moet doen, is foto’s van jouzelf insturen zodat de stylist kan kijken wat hij of zij bij jou vindt passen qua vormen. Je stuurt je maten in en als optie. En dan heb je nog om inspiratie foto’s te sturen van jouw droom style. Tot slot kies je een stylist die volgens jou kan voldoen aan jouw wens en je bent klaar! Hoe simpel?

Uitvinding van de eeuw

Wauw, wauw, wauw. Wat een service! Nadat je het hele profiel hebt ingestuurd, krijg je berichten van je stylist wat zij heeft uitgekozen en kan je aangeven of dit wel of niet bij je past. Dus eigenlijk weet je qua style precies of het bevalt wat binnenkomt. En nu hoeft alleen de pasvorm nog maar mee te werken. Ik vond het zo fijn dat je elk klein stukje van het proces zelf kon bepalen, van budget tot aan welk item je wilt ontvangen. Mijn stylist, Esther, was mega lief en koos de perfecte dingen!

Uiteindelijk hangen er nu 5 nieuwe items in mijn kast, waar ik intens blij mee ben. Na heel wat jaar zoeken hangt het stoere leren rokje die ik zo graag wilde in mijn kast. En eindelijk voelde ik mij weer goed en sexy, en dat terwijl de kilo’s nog steeds van de partij zijn! En nu is Zalon-box nummer 2 onderweg, ik ben benieuwd!

Blogs lezen over body positivity? Lees het hier