Ik ga whatsappend, twitterend, instagrammed, zelfs Hayday spelend door het leven. Kan ik nog wel zonder internet anno 2020? Misschien time to unplug?

Lekker even niets

Lekker even niets, Netflix, hoewel dit natuurlijk ook internet is maar dat zie ik maar even door de vingers. Het huis voor mij alleen, benen op de bank, hond aan mijn zijde, wijntje erbij, heerlijk. Tijdens de begintune van de film grijp ik gedachteloos naar mijn iPhone. Even Facebook kijken. Oh kijk, ik heb een paar nieuwe e-mails. Ik pak mijn laptop erbij dat is wel zo handig. Af en toe werp ik een vluchtige blik op het televisiescherm waar ondertussen het verhaal al in gang is. Nee ik heb verder geen internetverslaving…

Verslaafd aan prikkels

Ik weet het van mezelf, ik ben verslaafd aan prikkels. Maar ik zal zeker niet de enige zijn hierin. Als we over straat lopen, bellen we of kijken we naar onze telefoon. Tja, die ontwikkelingen horen nu eenmaal bij dit nieuwe digitale tijdperk. Maar een week lang unplug? Het werd 1 januari mijn goede voornemen. Nu zijn we inmiddels zo maandje verder en ik moet bekennen…het valt ontzettend tegen…

Time to unplug als nieuwe levensstijl

Het is nu eind januari en ik gebruik internet wanneer ik het nodig heb. Whatsapp is toch wel mijn contact met de buitenwereld aangezien ik graag thuis ben maar de muren in huis niets terugzeggen. Vaker stap ik daarom wel buiten de deur, film of theater maar het is nog een pure afleiding om het internet niet te gebruiken. Er gewoon weer aan toegeven is natuurlijk de makkelijkste optie en waarom eigenlijk ook niet?

Anno 2020

Met mijn telefoon bezig zijn terwijl ik visite heb of in gesprek ben vind ik onfatsoenlijk dus zal ik dat niet snel doen. Maar anno 2020 hebben we wel de mogelijkheid de wereld binnen te halen in de huiskamer. Het brengt mensen ver weg dichtbij maar mensen dichtbij ver weg, dus bel ik liever een gelieve eens hoe het gaat en of die kop koffie klaar staat. Dus twitter ik er in mijn vrije of vervelende uurtjes erop los en kan ik jullie nog lang vervelen met mijn verhaaltjes. Misschien moet ik hiervoor een nieuwe laptop kopen. Typt makkelijker en sneller. Lang leve het internet!