In ons leven maken we allemaal periodes door waarin onverwachtse omstandigheden ons opslokken. Momenten waarop wij even niet meer de controle hebben en waarbij wij onszelf niet meer op de eerste plaats zetten.

Op dit moment ga ik zelf door zo’n periode. Het grootste deel van mijn energie gaat naar privé omstandigheden, werk, huishouden. Ik probeer alles op rolletjes te laten lopen. Voor een gezond iemand al hartstikke intensief. Vaak vergeet ik op dit soort momenten dat ik ook nog chronisch ziek ben en dat het helemaal niet gek is dat ik er af en toe even doorheen zit.

Ik ben groot fan van selflove en selfcare. Deze begrippen zijn op het moment helemaal hot, beginnen ze je al te irriteren? Toch zijn ze ontzettend belangrijk! Jijzelf bent ontzettend belangrijk! Ik doe daarom ook mijn best om zelf overeind te blijven door lief te zijn voor mijzelf. Hoe ik dat doe? Hier volgen een aantal tips!

Pak voldoende rust

Deze tip is zo cliché, maar oh zo waar! Als ik voel dat ik moe ben, dan zoek ik rust op zo gauw dat mogelijk is. Voor mij betekent dit nu, lekker op tijd naar bed zodat ik voldoende slaap krijg. Ik breng veel tijd alleen door zodat ik goed tot rust kan komen en mijn eigen gedachtes op een rijtje kan zetten. Niet altijd even gezellig, maar wel waardevol.

Mediteer

Dat mediteren goed voor je is dat weten we ondertussen wel. Maar volhouden om dit dagelijks te doen is een ander verhaal. Ook ik heb er niet altijd zin in, maar ik weet wel dat ik mij er een stuk beter door voel. Juist in een stressvolle periode. Dus ik ga dagelijks even op mijn meditatiekussen zitten om een geleide meditatie te doen.

Besteed minder tijd op social media

Mijn behoefte om veel tijd door te brengen op social media is nu een stuk minder. Normaal gesproken vind ik het hartstikke leuk om anderen te volgen en interactie aan te gaan. Maar die energie richt ik nu op mijzelf. Ik doe nu het hoognodige voor mijn blog maar daar blijft het bij.

Doe dingen waar je energie van krijgt

Wanneer ik genoeg tijd en energie heb dan zorg ik dat ik mijzelf blij maak. Lekker op de bank een film kijken, een inspirerend boek lezen, werken aan mijn blog of een lekkere maaltijd bereiden.

Mijn positieve instelling en doorzettingsvermogen helpen mij ook nu weer door de mindere periodes heen. Blijf jezelf op de eerste plaats zetten. Alles in het leven is tijdelijk. Vertrouw erop dat er betere tijden in aantocht zijn!