Ik ben geen fan van soep, ik vind het vaak maar slappe hap. Als je graag warm water wil drinken kun je beter een theetje nemen is mijn mening. Want ze bestaan bijna alleen uit bouillon. Máár deze soep! Deze soep is één van mijn lievelingsgerechten. Dit is een soep die tenminste vol met smaak zit én vol met groenten! Ik deel dit recept met alle liefde.

Nodig:

  • Grote (soep) pan
  • Opscheplepel

Ingrediënten:

  • 5 liter water
  • 2 Kruidenbuiltjes voor vleesbouillon van Honig (ja ze zijn vega! En worden verkocht per 5)
  • 6 Groentebouillonblokjes van Knorr (pakje van 8)
  • 1 pakje basis voor Juliennesoep van Honig
  • 350 gram Jumbo boeren soepgroenten
  • 250 gram Jumbo fijne soepgroenten
  • 1 theekopje Tosca Vermicelli (verpakking is 500 gram)

€0,94 + €0,81 + €1,06 + €1,09 + €1,18 + €0,27 = €5,35
In totaal kosten de ingrediënten samen €5,35 en dan hou je ook nog heel wat vermicelli en een paar kruidenbuiltjes en groentebouillonblokjes over voor de volgende keer.
* prijzen kunnen verschillen per winkel en aanbod

Bereiding:

  1. Zet een pan met 5 liter water op het vuur.
  2. Doe daar de 2 kruidenbuiltjes en 6 bouillonblokjes in en breng aan de kook.
  3. Eenmaal aan de kook zet je de vlam zachter en laat je het 30 minuten rustig doorkoken.
  4. Haal de kruidenbuiltjes er voorzichtig uit.
  5. Voeg nu de soepgroenten, het pakje Juliennesoep en een theekopje vermicelli toe.
  6. Zet de vlam weer wat hoger om de soep weer aan de kook te brengen.
  7. Eenmaal aan de kook zet je de vlam weer zachter en laat je het weer rustig 30 minuten doorkoken.

TADA! Je hebt een heerlijk soep op tafel. Eet smakelijk!