Misschien heb je mij er op foto’s al mee gezien en vroeg je je af wat in vredesnaam dat witte rondje in mijn arm is met een sticker erop. Dit is mijn Freestyle Libre sensor van Abbott met een geweldige Prikkendief sticker.

Diabetes patient

Zoals je vast en zeker al van mij weet heb ik Diabetes type 3C (word behandeld als type 1 patiënt) door mijn Whipple operatie. Hierdoor moet ik de hele dag door mijn bloedwaardes checken. Veel mensen kennen dit wel van de vingerprikjes. Maar tegenwoordig is er een geweldige uitvinding. Namelijk de Freestyle Libre sensor van Abbott.

Freestyle Libre sensor

Deze sensor is voor mij een van de belangrijkste (medische) dingen in mijn leven geworden. Ik vind vingerprikken helemaal niet erg, maar je hebt een moment opname van een minuut. De Freestyle Libre sensor scan je wanneer je wilt met je bijpassende (moet je los kopen, later meer hierover) scanner of je scant met je mobiele telefoon. Dit kan gewoon over je kleren en door je jas heen. Je ziet niet een moment opname, maar een curve van de afgelopen 24 uur, iets wat ik een uitvinding vind. Ik heb namelijk ’s nachts vaak hypo’s en dan kan ik precies zien of er een patroon in zit en hoe laat ik elke nacht wakker moet worden om te eten.

Prikkedief accessoires

Prikkedief is een geweldige webshop met allerlei leuke Diabetes accessoires. Van stickers voor je sensor en je scanner tot aan etui’s voor je insuline/naalden, petten, shirts en zelfs Diabetes armbanden. In deze video laat ik jullie zien hoe ik de “Let’s go bananas” sticker op mijn sensor en op mijn scanner plak en wat voor stickers ik nog meer opgestuurd heb gekregen. Naast de accessoires voor de Freestyle Libre sensor hebben ze deze ook voor Dexcom Transmitter, voor Omni pod, Bayer Contour Next en de Medtronic.

Tip: Prikkedief heeft momenteel 15% korting op alle covers.