Vriendschap is er in vele vormen. Vriendschap is een bijzonder gegeven in ons leven waar wij zuinig op dienen te zijn, het is namelijk iets dat heel waardevol is.

Door de jaren heen heb ik veel vrienden en vriendinnen gehad. Ik hechtte altijd veel waarde aan vriendschap, alleen durfde ik mij daarvoor niet helemaal open te stellen.  Vriendschap beleven heeft twee gezichten: het kan iets leuks zijn, maar het kan je ook erg kwetsen.

Vriendschappen kunnen voor het leven zijn, maar de vriendschap kan ook maar heel even duren. Door gekwetst of simpelweg uit elkaar gegroeid te zijn, ben ik minder waarde gaan hechten aan vriendschap. Misschien is dit bij mij wel uit zelfbescherming gekomen.

Als ik er zo over nadenk, merk ik dat er veel soorten vriendschappen zijn. Ik kende vriendschappen voor: een dagje winkelen in de stad, een vriendschap voor een heerlijk hapje eten, vriendschappen voor heerlijke dansjes en drankjes of een goede sport work-out.

Naarmate ik ouder word, ga ik daar meer over nadenken. Ook ga ik kijken naar de mensen die ik om mij heen verzameld heb. Ik heb er een vergrootglas opgelegd en ben gaan bekijken bij wie ik nou echt mezelf kon zijn. Het was een confronterend vergrootglas voor mij. Veel vrienden en vriendinnen hebben en mij toch zo alleen voelen.. Gelukkig heb ik wel een beste vriend, die ik voorheen voor lief nam. Maar mijn beste vriend (mijn broer) zie ik ook als een vriendschap en deze ben ik zeker gaan waarderen. Dat heeft mij ook anders naar vriendschappen doen kijken.

Hij lacht en huilt samen met mij mee en dát is wat ik belangrijk vind in een vriendschap. Vriendschap: ik hecht er toch meer waarde aan dan ik voor mogelijk hield. Met mijn vriendschappen van voorheen (kennissen) heb ik deze gevoelens nooit kunnen delen. Ik was altijd dat vriendinnetje voor de gezelligheid..

Nu ben ik wat ouder, wat wijzer. Ik weet wat ik nu belangrijk vind in een vriendschap. Van al mijn voorgaande vriendschappen heb ik intens genoten, maar ik heb er ook van geleerd. Soms ben ik er ook erg verdrietig door geweest. Maar ik weet nu dat alles in het leven met een reden gebeurt. Mensen komen om een bepaalde reden in je leven, al is het maar voor een dag, een seizoen of een heel leven. Vriendschappen zorgen voor zelfontwikkeling en geven levenslessen.

Door deze lessen in vriendschap, heb ik de juiste vriendschappen op kunnen bouwen. Ik heb door deze lessen mijzelf meer open kunnen stellen. Voor mijn vriendschappen van nu ben ik dankbaar. Voor hen zal ik alles doen om deze gemaakte vriendschappen te behouden. Nu voel ik mij geliefd. Ik heb vertrouwen in deze speciale mensen die ik thans heb toe kunnen laten in mijn leven.

Ik dank vriendschap voor deze door mij geleerde wijze lessen. Bedankt vriendschap voor de mooie tijden van toen en nu..

 

xoxo Din