Het is zomer! De schoolvakanties zijn begonnen en de dagen beginnen weer wat zonniger te worden. Van veel mensen hoor ik dat ze moe zijn, het afgelopen half jaar was ook zo anders dan anders, dat kost heel veel energie. De mensen zijn toe aan rust. Sommigen gaan alweer op vakantie, maar van veel hoor ik dat ze dit jaar thuisblijven, net als ikzelf.

Toch is het belangrijk om wel die rust te pakken en echt even op te laden deze zomer. Hoe kun je dat vakantiegevoel creëren terwijl je thuisblijft? Hieronder een aantal ideeën.

Niet alles hoeft perfect

Het nadeel van thuisblijven is dat het huishouden gewoon doordraait en je altijd wel bezig kunt blijven. Maar het kan allemaal wel even wat makkelijker. Laat die volle wasmand een dagje langer staan, bestel een keer eten in plaats van koken, stofzuigen kan ook wel een keer wat langer wachten. Als je je erbij kunt neerleggen dat niet alles spik en span hoeft te zijn, dan geeft dat veel meer rust en ruimte voor leuke dingen!

Koop iets leuks

Als je niet op vakantie gaat hou je wat geld over. Maar daar mag je best iets leuks mee doen. Een goede reden om eens lekker uit eten te gaan. Of als je dat nog geen fijn idee vindt, bestel een lekkere maaltijd. Of koop iets voor jezelf wat al heel lang op je verlanglijstje staat. Kies iets waar je blij van wordt!

Picknicken

Picknicken is toch wel het ultieme zomergevoel. Een kleed, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Genieten van de natuur, ergens aan het water of in het bos.

Lezen

Veel mensen zeggen dat ze nooit goed toekomen aan het lezen van boeken. Ga daar deze zomer dan eens tijd voor maken. Zoek de boeken uit die je graag wilt lezen en installeer je lekker op de bank, in de tuin of op een bankje in het park.

Opruimen

Nu denk je misschien, opruimen is een vervelend huishoudelijk klusje. Maar ik heb het niet over de dagelijkse bezigheden. Opruimen kan heel fijn en leuk zijn. Het geeft ruimte en rust in je hoofd en in je huis. Laat al het oude los en maak plek voor nieuwe energie. Zo zal je na de zomer met hernieuwde energie je leven weer oppakken.

Ik hoop dat je wat ideeën hebt opgedaan en ik wens je een hele fijne zomer!