Ik weet het, dat hoort niet he, zo een titel. Niet netjes. Maar dit wordt dan ook een vieze blog. Ik kan er ook niet aan doen. Sommige dingen ruiken nu eenmaal niet naar roosjes he! 🙂

Corona

Het is allemaal de schuld van corona! En ik jarenlang denken dat enkel mensen met een eigenwijze spijsvertering een rol wc-papier als fetisj hebben. Had ik het even mis! Wat hebben we geleerd dankzij corona? De nood aan dik zacht toiletpapier bleek iets diepmenselijks, en heeft niks van doen met rare kronkels in je darmen. Een desillusie op het eerste zicht want dat betekent dat ik een minder speciaal uniek exemplaar van de mensheid ben dan jarenlang gekoesterd. Maar anderzijds is het ook een openbaring: ik hoor erbij! En ben dus toch niet zo raar als gedacht. (Op dat gebied dan toch… 🙂 )

Dus ben ik speciaal voor jullie op onderzoek gegaan. Want nu blijkt dat ook jullie een bovenmatige interesse hebben in alles wat het kleine kamertje betreft, voelt dit aan als mijn plicht. Daarbij stuitte ik op iets interessants dat toch even moet delen met jullie!

Waterschaarste

Wel. De klimaatopwarming, waterschaarste, en milieurampen, we zijn er allemaal bezorgd over en proberen op onze eigen kleine manier mee om te gaan. Zoals onze BV (Bekende Vlaming)/mascotte Frank de weerman suggereert kan je je bijvoorbeeld de vraag stellen of je “nummer 1” (zijn woorden) wel steeds moet doorspoelen. Misschien kan je een paar “nummer 1″tjes opsparen voor je doortrekt.

Is dit nu al te plastisch voor je? Wacht maar… Er was tijdens mijn onderzoek een podcast waarvan één aflevering meteen mijn aandacht had. Ik liet dan ook alles vallen en ging speciaal voor jullie, mijn publiek, diep. Oortjes in, dekentje erbij en luisteren maar! Geniaal verhaal. Maar hoe gaat dat met zieke duffe hoofden? Ik delete hem nadien onbedoeld en kan hem nu niet meer terugvinden! (Goed verhaal, dit). Dus vergeef me: ik ga dat hier in mijn eigen woorden moeten vertellen. Maar geloof me: ik verzon hem niet onder invloed van een of andere pijnstiller, het is echt waar!

TMI

Het waterprobleem dus. Iedereen weet dat we zot veel drinkwater gebruiken en dat dat een schaars goed is geworden om niet zomaar door te spoelen. En sinds corona weet ik dat iedereen en niet enkel de rare mensen begrijpen dat als je een “nummer 2” doorspoelt, dit enige inspanning vraagt omdat het een filmpje nalaat op de wc-pot. (Ja, sorry, ik kan dit niet vertellen zonder details.). Daardoor gebruik je dus veel water. Teveel water.

Slimme mens

Met dit probleem ging een of andere slimme mens op een of andere universiteit aan de slag. Hij ontwikkelde een doe-het-zelf pakket waarmee je zelf heel eenvoudig die wc-pot van jou kan coaten. Gevolg: uw “nummer 2” glijdt naar beneden op een gladde propere manier zoals je nooit dacht mee te maken! En dus gebruik jij de helft van het standaard water om uw fabricaat een laatste zetje te geven richting uitgang! Hoe geniaal is dat? Ok klein nadeel: het kost nog wat veel op dit moment en de coating is niet voor eeuwig. Maar wie gaat daar over zeuren?

Receptje

Hoe testen ze dat dan, hoor ik je al denken? Met echte? Nee, wetenschappers gaan ver, maar niet zo ver als het niet echt hoeft. Dus namen ze de eigenschappen van een “nummer 2” en schreven een recept uit dat ze op hun website delen met de mensheid, maar ik hier niet deel met jullie omdat ik de podcast kwijt ben, weet je nog? Trouwens als jij zin hebt om str*nt te maken dan ben niet ik raar maar jij! Voor de geïnteresseerden: wat ik onthouden heb is dat er onder andere miso in moest. Pas in de allerlaatste testfase kwam “the real deal” aan bod. Ook slimme mensen aan de universiteit hebben zo hun grenzen. En wat gebeurde er met dat echte spul? Jawel, ook die schoof vlotjes richting uitgang.

Shit?

Zo. Denk daar maar eens over na te midden van al jouw gehamsterde wc-rollen! Trouwens, minder velletjes gebruiken per veeg is ook beter voor het milieu he. Dat heeft onze Frank dan wel niet gezegd maar het is wel waar! 🙂