Jaaaaaaaa, de scholen zijn weer begonnen!!! Slingers ballonnen en taart. Dat klinkt een beetje raar uit de mond van een gastouder en vooral een gastouder die houd van op vakantie gaan. Ik zal het uitleggen.

Laten we vooropstellen. Ik hou van vakantie, bij mij loopt het jaar niet van Januari tot December maar van zomervakantie tot zomervakantie. Ik aanbid die drie weken in het jaar die ik vaak in Spanje doorbreng en die week in mei die vaak een wisselende bestemming heeft. Maar waar ik gek van word, bijna neurotisch, is het gebrek aan regelmaat.

Nu heb ik dit jaar de fout gemaakt om niet op vakantie te gaan, door omstandigheden was het slimmer om maar eens een jaartje over te slaan. Maar ik had natuurlijk wel vrij, en wat doe je dan. Als eerste loopt het gewone leven dan gewoon door. Iedere dag draait de wasmachine, waarom is dat in Spanje nou niet zo? Boodschappen doen lijkt op vakantie ook een stuk leuker en van een boek lezen komt op de een of andere manier veel meer op het strand. Want er is één ding wat ik daar dus niet hoef te doen en dat is Taxidienst en activiteiten verzinnen.

Ik heb half Zuid-Holland gehad volgens mij. Winkelen hier, vrienden opzoeken daar. En ik vond het zelf ook gezellig en soms ook heerlijk want bij dat vriendje daar bleef die 14 jarige ook gelijk twee nachten en dat was ook wel prettig. Maar om nou te zeggen dat ik echt tot rust ben gekomen? Ik heb in drie weken tijd 1 sauna dagje gedaan en dat was mijn ontspanning. En nou hoor ik jullie denken: dat doe je toch ook zelf? En dat is ook zo. Ik kan niemand de schuld geven, ik zeg zelf overal ja op en regel alles het liefste zelf. Ik moet leren om rust te nemen.

Maar rust nemen is soms makkelijker gezegd dan gedaan, bij mij wel tenminste. Want ik vind alles leuk, Ga je mee winkelen, ja natuurlijk. Vanavond is er een gratis concert in het park, ik sta al klaar. Mee een wijntje doen in de stad, hoe laat moet ik er zijn. Ik ben altijd bang dat ik wat mis.

Feestbeest

Mijn hardloopgroepje noemt mij het feestbeest want er is geen festival in Dordrecht of ik ben er geweest, Parkies, Big Rivers, Wantijpop; ik heb ze allemaal gedaan dit jaar. Gaypride kan ook van de bucketlist af, dochterlief en ik hebben het gezien. Wat dat aangaat was het een fijne zomer want door het mooie weer was alles een succes! Maar al dat feesten, ik ben ook geen 18 meer en er was nog iets met fibromyalgie, zorgt er niet voor dat ik de volgende morgen fris en fruitig naast mijn bedje sta.

En ook al ben ik dus geen 18 meer, ik ben ook nog geen 80. Ik heb geen kleine ukken meer in mijn huis ’s avonds dus heb ik ook wat meer vrijheid om wat te gaan doen en daar wil ik van genieten, zo van nu kan het nog. Ik moet een balans zoeken tussen erop uit gaan en tot rust komen. Om te voorkomen dat dit volgende zomer weer gebeurt heb ik de camping in Spanje alvast gereserveerd voor volgend jaar. Daar zijn ook leuke feestjes en overdag kom ik tot rust met een boek op het strand.

Mijn dochter en schoonzoon zeiden ‘je hebt een hobby nodig, dan ontspan je wat meer’. Maar het ergste is, die heb ik gewoon, maar ik heb niks aan project life gedaan in de vakantie, want ja, daar had ik geen tijd voor…