Het leuke aan het wonen in een loftstijl appartement van vijftig vierkante meter is het feit dat ik één hele lange muur aan een stuk door door mijn hele huis heen heb lopen. Deze muur is zowel de muur voor mijn slaapkamer, gang en woonkamer in één en is maar liefst twaalf meter lang. En dan ook nog eens extra hoog tot aan het plafond. Best wel een uitdaging qua aankleden dus. In deze blog vertel ik je over mijn huidige inrichting en deel ik al mijn tips en tricks!

Wit, kleur of toch behang?

Met zo’n ellenlange muur als blanco canvas kan het behoorlijk puzzelen zijn wat je er mee wilt gaat doen. Kies ik voor wit, ga ik voor een gewaagde of juist minder aanwezige kleur of ga ik toch liever behangen? Hoewel ik ontzettend van kleur en prints hou, heb ik voor het allereerste gekozen. Kleur kun je immers ook op andere manieren in jouw interieur terug laten komen. Zo heb ik een fluweel okergele bank als echte eye catcher in mijn woonkamer staan en kies ik bewust voor mooie en kleurrijke woonaccessoires. Een witte muur hoeft dan ook echt niet saai te zijn, of een steriele uitstraling te hebben. 

Woonaccessoires

De zoektocht naar leuke woonaccessoires en mooie kleurrijke accenten blijft voor mij dan ook echt een mega grote hobby. Als kind was ik al dol op het kijken naar interieurprogramma’s op televisie, en wilde ik stiekem naast dolfijnentrainster (guilty!) toch echt ook wel interieurstyliste worden. Helaas ben ik uiteindelijk als social media expert geëindigd, maar dat maakt mijn shopping habits wat betreft mijn woning er absoluut niet minder op. Mijn favoriete trend van dit moment? Gold, gold everywhere! En dan vooral de kleur goud die wat minder flashy is maar juist super veel warmte uitstraalt en toevoegt aan mijn interieur. I love it! Mijn meest recente aankoop is dan ook deze grote gouden design wandklok voor boven mijn gloednieuwe home office. Door het formaat breekt het de muur gelijk een beetje op en krijg je toch het gevoel dat je huis uit meerdere ruimtes bestaat, terwijl dit in mijn geval dus eigenlijk niet zo is. 

Opbergruimte

Ook opbergruimte is wat mij betreft een enorme must in huis. Spullen moeten immers ergens naar toe, en als er iets is wat ik absoluut haat, dan zijn het spullen die alsmaar van hot naar her rondslingeren en dus voor rommel zorgen. Een van mijn favoriete onderdelen die mijn lange muur een beetje breken zijn dan ook mijn twee grote boekenkasten. Ik ben geen enorm grote lezer, maar hou wel ontzettend veel van koffietafelboeken en heb ook een groot aantal autobiografieën, fashion, girlboss, social media en zelfhulpboeken in mijn kasten staan. Naast dat deze kasten heel handig zijn om dingen in op te bergen, vind ik het ook superleuk om te spelen met de indeling hier van. Zo staan niet al mijn boeken netjes rechtop in één rij maar wissel ik ze om van positie door ze bijvoorbeeld op een stapeltje neer te leggen met een groene plant of kleine woonaccessoires er naast. Op Pinterest kun je dan ook een hele boel (boeken)kast indeeltheorieën vinden. Geen rommel, toch nog gezellig speels en tegelijkertijd helemaal feng shui. Iets wat ik als perfectionistische dubbele Weegschaal toch echt wel nodig heb in mijn leefomgeving. 

Plants, plants, plants

Alhoewel ik echt absoluut geen groene vingers heb, zijn er de afgelopen paar jaar steeds meer planten in mijn huis bijgekomen. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten en ook mede daarom vormen zijn de perfecte levende woonaccessoires in huis. Op dit moment zijn plantenstandaards (zowel hoog als laag) helemaal het je van het en deze zijn super om wat grotere ruimtes op te breken in verschillende hoekjes binnen mijn woonkamer/eetkamer/keuken/kantoor. Mijn favoriete planten op dit moment zijn dan ook mijn grote, eeuwig groeiende Monstera, mijn paarsgroene Calathea en mijn kleinere plantjes zoals String of Hearts, String of Pearls en mijn pannenkoekenplant. Ook heb ik laatst een grote Ficus Robustica aan mijn woonkamer toegevoegd. Makkelijk te onderhouden, luchtzuiverend en ook nog eens superhip in huis!

Ben jij ook zo gek op het inrichten van jouw huis? Laat het ons weten in de comments!